Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Σ. ΖΟΥΡΖΟΥΡΑ - Γ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ: Κανένα ΚΑΠΗ δεν θα κλείσουμε, αλλά…


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ

* Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΕΝΟΙΚΙΑ, ΕΙΤΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ …ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

* Σ.ΖΟΥΡΖΟΥΡΑ: ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΠΗ. ΠΗΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.


Τη διαβεβαίωση ότι κανένα ΚΑΠΗ του Δίου-Ολύμπου δεν θα κλείσει με πρωτοβουλία του δήμου (εκτός κι αν πρόκειται για επιθυμία κάποιου Δ.Σ. ΚΑΠΗ), εξέφρασε ο αναπληρωτής δήμαρχος, Γιώργος Φαρμάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι ο δήμος δεν μπορεί πλέον να πληρώνει, εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης, υπέρογκα ενοίκια, ούτε όμως και καύσιμα που θα ζεσταίνουν ακόμη και τους …ιδιώτες-ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τους χώρους των ΚΑΠΗ στον δήμο.
Επιπλέον, είπε ότι τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης τα δέχεται πρωτίστως και ο δήμος. Τόνισε δε ότι το βάρος της αδυναμίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κεντρική σκηνή όσον αφορά την οικονομική διαχείριση των πραγμάτων, μεταφέρθηκε στους δήμους.
«Μεταφέρεται δε συνεχώς με τρόπο οδυνηρό και έχω την αίσθηση ότι κάποια στιγμή θα οδηγήσει τους δήμους να κλείσουν και να σηκώσουν μαύρες σημαίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ.
Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Γ. Φαρμάκη, επί του θέματος, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έχει ως εξής:
«Ίσως από παραπληροφόρηση ορισμένων πολιτών, πρόσφατα, κάποιοι πρόεδροι κοινοτήτων έγιναν δέκτες παραπόνων ότι δήθεν ο δήμος Δίου-Ολύμπου θα κλείσει τα ΚΑΠΗ. ΚΑΠΗ δεν θα κλείσουμε κανένα, όμως, από την άλλη μεριά, δεν μπορούν να λειτουργούν ΚΑΠΗ με τον τρόπο που λειτουργούσαν κατά το πρόσφατο παρελθόν.
Δεν μπορούν να λειτουργούν ΚΑΠΗ πληρώνοντας ο δήμος ενοίκια της τάξης των 800 ευρώ κατά μήνα, δεν μπορούν να λειτουργούν ΚΑΠΗ όπου μονίμως όλο το 24ωρο τα καλοριφέρ δουλεύουν στο φουλ, δεν μπορούν να λειτουργούν ΚΑΠΗ με τα δεδομένα τα οποία κάποιοι είχαν συνηθίσει να λειτουργούν.
Η απόφαση που πάρθηκε από την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου, όπου υπάγονται και τα ΚΑΠΗ, είναι ότι κάθε ΚΑΠΗ θα χρηματοδοτείται με 3.000 ευρώ για να καλύπτει τα ενοίκιά του. Και μην ξεχνάμε ότι πέρα απ’ αυτό το ποσό, το ρεύμα από τα ΚΑΠΗ το πληρώνει και αυτό ο δήμος.
Μην ξεχνάμε ότι είναι και άλλα πράγματα που αν έχει τη δυνατότητα ο δήμος μπορεί να κάνει, αλλά αυτά τα οποία γίνονταν μέχρι πρότινος, δηλαδή να πληρώνει ο δήμος 800 ευρώ κάθε μήνα, να φουλάρει και το πετρέλαιο και να ζεσταίνονται και διαμερίσματα του ιδιοκτήτη, αυτά πρέπει να τα ξεχάσουμε.
Δυστυχώς, κάποια τέτοια πράγματα μας φτάσανε εδώ που φτάσαμε! Είναι κάποια πράγματα που εγώ τα θεωρώ ανεξήγητα. Όπως ανεξήγητο είναι και το γεγονός που κατήγγειλε πρόεδρος από κοινότητα ότι βρήκε βάνες, δεν ξέρω πόσες, να είναι σπασμένες. Εννιά βάνες σπασμένες από δολιοφθορά…!
Επίσης, μου κατήγγειλε πρόεδρος ότι ενώ πήγαν συνεργεία του δήμου και κόψανε παράνομες ηλεκτροδοτήσεις σε κάποια καταστήματα, διαπίστωσε ότι οι ιδιώτες έκαναν πάλι το ίδιο. Επομένως, πρέπει να υποβληθούν μηνύσεις… Τελείωσε η ατιμωρησία!», ανέφερε ο αναπληρωτής δήμαρχος.
ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ
Όσο για τις γενικότερες δυσκολίες που διέρχεται ο δήμος Δίου-Ολύμπου, ο κ. Γ. Φαρμάκης διεκτραγωδώντας την όλη κατάσταση, σημείωσε: «Πρέπει να σας επαναλάβω ότι ο αυτός χειμώνας, που στην ουσία δεν ξεκίνησε, θα είναι πολύ δύσκολος. Τα όποια οικονομικά μεγέθη τα οποία είχαμε μπροστά μας, συνεχώς συμπιέζονται, συνεχώς συνθλίβονται…
Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης τα δεχόμαστε ίσως πρωτίστως και εμείς ως δήμος. Το βάρος της αδυναμίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κεντρική σκηνή όσον αφορά την οικονομική διαχείριση των πραγμάτων, μεταφέρθηκε σ’ εμάς. Και μεταφέρεται συνεχώς με τρόπο οδυνηρό και έχω την αίσθηση ότι κάποια στιγμή θα οδηγήσει τους δήμους να κλείσουν και να σηκώσουν μαύρες σημαίες»!
Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ», ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΡΖΟΥΡΑ.
Στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου, μετά την τοποθέτηση του αναπληρωτή δημάρχου Γ.Φαρμάκη, επί του θέματος των ΚΑΠΗ τοποθετήθηκε και η αντιπρόεδρος της «Κοινωφελούς» του Δ.Δίου-Ολύμπου, Σοφία Ζουρζούρα, η οποία μιλώντας για την κατάσταση λειτουργίας ορισμένων ΚΑΠΗ του δήμου, ανέφερε τα εξής:
«Ξέρετε, μήπως, αγαπητοί συνάδελφοι, τι αναφέρει το καταστατικό λειτουργίας των ΚΑΠΗ; Πάντως, σίγουρα δεν αναφέρει ότι είναι ταβέρνες, τις οποίες επισκέπτονται από αλλοδαποί μέχρι άνθρωποι όχι της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι πίνουν και μεθούν και… καλύτερα ας μην προχωρήσω παραπέρα, ας μην πω τίποτε περισσότερο…
Ξέρετε, μήπως, αγαπητοί συνάδελφοι ότι είχαμε σε κάποια ΚΑΠΗ λογαριασμούς τηλεφώνων της τάξης των 1.500 ευρώ; Ξέρετε, μήπως, ότι για κάποια ΚΑΠΗ πληρώναμε λογαριασμούς από ρολόγια της ΔΕΗ που σχετίζονταν μέχρι και από σπίτια ιδιοκτητών από τους οποίους νοικιάζαμε χώρους ΚΑΠΗ;
Ξέρετε, μήπως, ότι για κάποια ΚΑΠΗ πληρώναμε θέρμανση και για σπίτια ιδιοκτητών; Ξέρετε, μήπως, ότι σε κάποια ΚΑΠΗ υπήρχε μέχρι σύνδεση conn-x;
Και βέβαια, αν μιλάμε για το ΚΑΠΗ της Βροντούς, τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΑΠΗ εδώ και δύο μήνες επικοινωνούν μαζί μας στην «Κοινωφελή» του δήμου λέγοντάς μας ότι θέλουν να το κλείσουν το ΚΑΠΗ…
Εμείς, βέβαια, τους λέγαμε: «Κάντε μια προσπάθεια να μην κλείσει το ΚΑΠΗ». Και τις τελευταίες δύο φορές ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Καλαϊτζής, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά, μου είπε, επί λέξει: Κυρία Ζουρζούρα, είμαστε έξι άτομα όλα – όλα που πάμε (στο ΚΑΠΗ), τα τέσσερα άτομα παίζουν πρέφα και τα άλλα δύο άτομα παρακολουθούν.
Εγώ, όμως, του είπα: Πρόεδρε, κάντε μια προσπάθεια να κρατήσετε το ΚΑΠΗ, πήρα όμως την απάντηση: «Δεν μπορούμε να το κρατήσουμε»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.