Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

17,1 εκ. ευρώ για έργα αποχέτευσης σε Δίον, Άγ.Σπυρίδωνα, Κονταριώτισσα και Ν.Έφεσο.


Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ Π.Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ. ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ.

Στην έγκριση της μελέτης που αφορά σε Δίκτυα αποχέτευσης Τ.Κ. Δίου-Πλατανακίων, Αγίου Σπυρίδωνα, Κονταριώτισσας και Ν. Εφέσου, ύψους 17,1 εκ. ευρώ, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου καθώς και στην υποβολή της πρότασης στο πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης» με άξονα προτεραιότητας την «αειφόρο ανάπτυξη και ποιότητα ζωής» Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η υποβολή της πρότασης στη διαχειριστική αρχή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011, από την Αντιδήμαρχο κ. Μαρία Τσιμήτρη καθώς και από την «Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε.» και την Διευθύντρια κ. Μπέτυ Παρτσαλίδου, τον κ. Νίκο Διαμαντίδη και τον κ. Πέτρο Μυλωνόπουλο, στην οποία (Πιερική Αναπτυξιακή) ανατέθηκε η μελέτη από το πρώην Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗ
«Έργο ποιότητας ζωής» το χαρακτήρισε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Γιώργος Φαρμάκης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της μελέτης.
Χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι «προτεραιότητα μας είναι η ολοκλήρωση των μελετών που ήδη υπάρχουν αλλά και η σύνταξη νέων, έτσι ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ».
Προσθέτοντας, ανέφερε: «Στοχεύουμε στην αξιοποίηση όλων των ευκαιριών και δυνατοτήτων καθώς και στην απορρόφηση κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να δοθεί μια νέα προοπτική στις υποδομές και στην ανάπτυξη όλων των κοινοτήτων του νέου δήμου, σε συνάρτηση πάντα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής».
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, η σχετική πρόσκληση αφορά στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης δημοτικών διαμερισμάτων με πληθυσμό μικρότερο των 2.000 κατοίκων, τα οποία παράλληλα βρίσκονται στις περιοχές εφαρμογής του Άξονα 3 και του Άξονα 4 του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βάθος της εκσκαφής των τάφρων αποχέτευσης εντός των οικισμών μελετήθηκε αφενός σε συνάρτηση με το υφιστάμενο δίκτυο συλλογής ομβρίων και αφετέρου με τη δυνατότητα υλοποίησης των μελλοντικών ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης.
Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι ιδιωτικές συνδέσεις επιδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με αποτέλεσμα τα έξοδα σύνδεσης των δημοτών με τον Βιολογικό, να καλύπτονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από το συγκεκριμένο πρόγραμμα .
Μήκη Εσωτερικών Δικτύων:
Δ.Δ. Δίου-Πλατανακίων 13,5 χλμ περίπου
Δ.Δ. Αγίου Σπυρίδωνα 20.2 χλμ περίπου
Δ.Δ. Κονταριώτισσας 22,3 χλμ περίπου
Δ.Δ. Νέας Εφέσου 19,70 χλμ περίπου.
ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Τα εξωτερικά δίκτυα συγκεντρώνουν και μεταφέρουν τα λύματα των οικισμών στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού λυμάτων Κατερίνης.
Η κατασκευή των δικτύων συμπεριλαμβάνεται στην ήδη εγκεκριμένη μελέτη για τα δίκτυα αποχέτευσης Δ.Δ. Βροντούς και Δ.Δ. Καρίτσας, προϋπολογισμού 11.500.000 ευρώ, έργο το οποίο είναι σε φάση δημοπράτησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.