Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Διαπαραταξιακή επιτροπή για τα διόδια Λεπτοκαρυάς


ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ





Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο δήμου Δίου-Ολύμπου αποφάσισε, στην τελευταία του συνεδρίαση, να προβεί σε σειρά ενεργειών και προτάσεων γύρω από το σοβαρό ζήτημα των εξελίξεων που έχουν σημειωθεί περί τα διόδια Λεπτοκαρυάς.
Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει επανειλημμένα το δημοτικό συμβούλιο σε διάφορες συνεδριάσεις του ενώ έχει πραγματοποιηθεί ακόμη και παράσταση διαμαρτυρίας στον σταθμό διοδίων Λεπτοκαρυάς στις 30 Μαΐου 2011.
Εκείνη η διαμαρτυρία είχε γίνει με τη συμμετοχή του αναπληρωτή δημάρχου Δίου-Ολύμπου Γ.Φαρμάκη, των αντιδημάρχων Μ.Τσιμήτρη, Π.Κιάφα, Σ.Νούλα και Β.Βροχαρίδη, των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, Κ.Δημόπουλου, Αθ.Τσιφοδήμου, Ν.Λάππα και Αικ.Κουρίτα, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων, φορέων και συλλόγων, καθώς και πολιτών.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
Η υπόθεση των διοδίων έγινε και αντικείμενο ευρείας συζήτησης στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης (η επιτροπή αυτή είναι γύρω στα 50 μέλη και αποτελείται βασικά από εκπροσώπους φορέων και πολίτες), η οποία συνήλθε στις 29/9/2011, ασχολήθηκε επί του θέματος, συνέταξε υπόμνημα με έξι προτάσεις και τις κατέθεσε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Δίου-Ολύμπου, ως εξής:
1.- Να γίνει άμεση κατασκευή των παράπλευρων δρόμων, με ασφαλτοστρωμένο δίκτυο και επαρκείς εγκαταστάσεις φωτεινών σηματοδοτών.
2.- Να εκδοθεί κάρτα ελεύθερης διέλευσης των διοδίων για όλους τους κατοίκους και επαγγελματίες του Δήμου.
3.- Να εφαρμοστεί τιμολογιακή πολιτική, με μείωση της τιμής.
4.- Να γίνει κατάργηση των παράπλευρων διοδίων της Λεπτοκαρυάς και στην καλύτερη περίπτωση να γίνει κατάργηση όλων των διοδίων.
5.- Να συνταχθεί ψήφισμα σχετικό με τις απόψεις του Δήμου για το θέμα και να κοινοποιηθεί αρμοδίως.
6.- Να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα εξετάζει κάθε θέμα που προκύπτει από τη λειτουργία των διοδίων.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο Δίου-Ολύμπου έγιναν ομοφώνως αποδεκτές οι προαναφερθείσες προτάσεις της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης.
Επιπλέον των όσων πρότεινε η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, στο δημοτικό συμβούλιο προτάθηκε –και έγινε ομοφώνως δεκτό– να γίνουν επαφές και συνεννοήσεις του δήμου Δίου-Ολύμπου με τον όμορο δήμο των Τεμπών, για το ζήτημα των διοδίων.
Ακόμη, προτάθηκε να γίνει διάνοιξη εισόδων και εξόδων των οικισμών και τέλος, ορίστηκε διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων καθώς και δημοτών.
Ως προς τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, στην επιτροπή θα συμμετέχουν οι Θ.Τζίκα, Αθ.Τσιφοδήμο, Ν.Λάππα, Αικ.Κουρίτα καθώς και ένας εκπρόσωπος της παράταξης «Ολύμπια Γη».
Στην ίδια επιτροπή θα συμμετέχουν και 6 πρόσωπα από φορείς, ως εξής: Φ.Κουτσιμανή, Γ.Μπούρος, Ν.Ζτάνης, Άρης Ρεμπατσιός, Ι.Μανουσάκης και Γ.Πληξίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.