Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ: Αναβολή με σεβασμό στην κυβέρνηση Παπαδήμου


  
Με σεβασμό προς την κυβέρνηση Παπαδήμου και για να διευκολύνει την αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων όπως το ασφαλιστικό, τα επικουρικά ταμεία και οι επικουρικές συντάξεις, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη για τις 21 Δεκεμβρίου συνεδρίαση του Πολιτικού του Συμβουλίου. Νέα ημερομηνία για τη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή και των Υπουργών, ορίστηκε η Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στις 3.00 μμ, λόγω των διαδοχικών συνεδριάσεων, Τετάρτη και Πέμπτη, του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κινήματος τα τρία θέματα που θα απασχολήσουν το Π.Σ. θα είναι η αξιολόγηση των ευρύτερων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, η αξιολόγηση της κυβέρνησης Παπαδήμου και η πορεία του ΠΑΣΟΚ, απολογιστικά και για το μέλλον. Περισσότερα...

Να προχωρήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου
Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην αναβολή της συνεδρίασης του Π.Σ. του Κινήματος σεβόμενο, σύμφωνε με όσα δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο εκπρόσωπός του Πάνος Μπεγλίτης, «την κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, με ενδιαφέρον  να προχωρήσει αποτελεσματικά τα κρίσιμα ζητήματα, μεταξύ των οποίων είναι το ασφαλιστικό, τα επικουρικά  ταμεία και οι επικουρικές συντάξεις. Εμείς αποφασίσαμε ότι μπορούμε να συγκαλέσουμε τη δική μας συνάντηση την επόμενη Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα της συμμετοχής και στα στελέχη μας, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Σ' αυτή τη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης (...) ο Πρόεδρος της Βουλής, οι Κοινοβουλευτικοί μας Εκπρόσωποι, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.»

Τα θέματα της συνεδρίασης

Όπως εξήγησε ο Πάνος Μπεγλίτης «τρία είναι τα μεγάλα ζητήματα γύρω από τα οποία θα επικεντρωθεί η συζήτηση, ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων. Το πρώτο θέμα είναι η αξιολόγηση, σε βάθος, των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι σήμερα οι εξελίξεις στην Ελλάδα δρομολογούνται ερήμην των ευρύτερων, θα έλεγα μάλιστα, δραματικών εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
Το δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη θα είναι η αξιολόγηση της πορείας της κυβέρνησης Παπαδήμου και κυρίως  η δική μας ευθύνη, ο δικός μας στόχος να υποστηρίξουμε, με όλους τους τρόπους, με όλα τα μέσα την κυβέρνηση Παπαδήμου για να ολοκληρώσει με θετικό αποτέλεσμα την αποστολή της.
Και το τρίτο ασφαλώς μείζον θέμα είναι η πορεία του ΠΑΣΟΚ. Η πορεία του ΠΑΣΟΚ την τελευταία διετία ως μια αυτοκριτική αξιολόγηση, από όλους μας, για το πώς προχωρήσαμε, πού πήραμε τις σωστές αποφάσεις, που κάμα λάθη, έως τι κάνουμε την επόμενη περίοδο και ενόψει εκλογών.»  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.