Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ομιλία Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου

Εσείς που  εκπροσωπείτε το υγιές παραγωγικό και επιχειρηματικό δυναμικό αυτής της χώρας ξέρετε τις δυσκολίες. Εσείς που λαμβάνετε αποφάσεις σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα, γνωρίζετε τις αντιξοότητες που συνεπάγεται ένα οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον κινδύνων και αβεβαιότητας. Όμως σας καλώ, εκτός από τις δεδομένες δυσκολίες, να διακρίνετε και τις σημαντικές ευκαιρίες. Στα μέσα της κρίσης, υπάρχουν πάντα αξιόλογες ευκαιρίες για επενδυτικές αποφάσεις, που εφόσον αναληφθούν, μπορούν να καρποφορήσουν κατά τα επόμενα χρόνια. Σας καλώ να διακρίνετε το μέλλον της Ελλάδας και να επενδύσετε σ’ αυτό.
Η κυβέρνηση συνεργασίας σηματοδοτεί ένα νέο πλαίσιο εθνικής συνεννόησης και συνέχειας. Αποτυπώνει την ισχυρή και αποφασιστική βούληση του ελληνικού λαού να υπερασπιστεί τη θέση της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Με τη στήριξη των εταίρων μας, η χώρα ακολουθεί ένα φιλόδοξο και επώδυνο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής που θα ανορθώσει την ελληνική οικονομία και θα διασφαλίσει τη θέση μας στη ζώνη του ευρώ.  Με τις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επιβεβαιώνεται η δέσμευση της Ευρώπης στη στήριξη και ακεραιότητα του συνόλου της ευρωζώνης, ενώ οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διασφαλίζουν την αναγκαία ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Όλα αυτά συνιστούν εγγυήσεις σταθερότητας. Η κυβέρνηση αυτή στηρίζεται από μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και εκφράζει τη ρητή δέσμευση των κομμάτων που την στηρίζουν στους βασικούς στόχους του ακολουθούμενου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, παρά τις διαφοροποιήσεις σε επιμέρους εργαλεία πολιτικής.
Με άλλα λόγια, η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία οικονομικής σταθεροποίησης, δεσμευμένη στο ευρώ, σε περιβάλλον ευρείας πολιτικής συναίνεσης και ευρωπαϊκής στήριξης. Θέλω λοιπόν να απευθυνθώ σε σας, τονίζοντας ότι οι προϋποθέσεις επαναπατρισμού των κεφαλαίων σας στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα αποκαθίστανται.  Η Ελλάδα χρειάζεται τη δημιουργική σας συμβολή, η οικονομία το επιχειρηματικό σας ταλέντο, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα κεφάλαιά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.