Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης δεν μπορεί να σταματήσει τη ζωή μας!

ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΟΥ, ΣΤΟ 3ο ALMIRA.












«Ο σακχαρώδης διαβήτης δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο για άθληση ή ακόμη και για πρωταθλητισμό, όταν ξέρουμε πώς να τον διαχειριστούμε». Πρόκειται για φράση τής Προέδρου τής Ένωσης Διαβητικών Πιερίας, Σωτηρίας Ουσταμπασίδου, με αφορμή τη συμμετοχή τής Ένωσης στο «3ο Almira Τρίαθλον», που πραγματοποιήθηκε στην Παραλία Κατερίνης, το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Ο αγώνας αυτός δεν ήταν μόνο μια επιτυχία οργανωτική και αγωνιστική, ήταν και μια επιτυχία κοινωνική αφού οι εκατοντάδες αθλητές έτρεξαν για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σακχαρώδη διαβήτη.
Το «3ο Almira Τρίαθλον», από πλευράς διοργάνωσης, προσέλκυσε 900 περίπου θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες, όπου έγινε θεαματική εκκίνηση με χρωματιστά πυροτεχνήματα, με παιδικούς αγώνες, με παράλληλες εκδηλώσεις, με zumba dancers και με εκπληκτική διάχυση ενέργειας, με επιστημονική ημερίδα όπου έλαβαν μέρος τέσσερις διακεκριμένοι ομιλητές, με τεχνικό συνέδριο, με Pasta party κ.ά.

Η Συμμετοχή τής Ένωσης Διαβητικών στο «Almira Triathlon»

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 14 Μαΐου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 5.00 το απόγευμα, αλλά και την Κυριακή 15 Μαΐου από τις 7.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα, η Ένωση Διαβητικών Πιερίας πραγματοποίησε εκστρατεία ενημέρωσης δίνοντας πληροφορίες για την καλύτερη ρύθμιση και διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι επιπλοκές στο μέλλον. «Τρέχουμε για να αλλάξουμε τον διαβήτη μας», ήταν το βασικό μήνυμα της Ένωσης, όπως επίσης, δόθηκε και ένα ακόμη μήνυμα ότι «άθληση, σωστή διατροφή και διαβήτης, πάνε μαζί».
Ενημερωτικά φυλλάδια και περιοδικά διανεμήθηκαν στο κοινό, δόθηκε η δυνατότητα για δωρεάν μετρήσεις σε όσες και σε όσους ήθελαν να μετρήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Κι ακόμη, καπελάκια καθώς και μπλουζάκια αγόρασαν οι αθλητές του τριάθλου αλλά και πολλοί που παραβρέθηκαν στον χώρο προκειμένου να ενισχύσουν την Ένωση Διαβητικών.
Επιπλέον, η Ελισάβετ Κερασίδου, instructor της zumba, με 55 παιδάκια από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Μηλιάς αλλά και παιδιά από Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου, χόρεψαν zumba για την Ένωση Διαβητικών, παράλληλα όμως έδιναν και θάρρος στους τριαθλητές που αγωνίζονταν. Στη συνέχεια, άλλες δύο ομάδες χόρεψαν για τον ίδιο σκοπό. Τέλος, πραγματοποιήθηκε και ένας μικρός παιδικός αγώνας ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη χαρά στους γονείς που ήταν εκεί μαζί με τα παιδιά τους.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Διαβητικών, Σωτηρία Ουσταμπασίδου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Διευθυντής της οργάνωσης των αγώνων, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, έδωσε την ευκαιρία στην Πρόεδρο της Ένωσης Διαβητικών Ν. Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, να πει και δυο λόγια για την Ένωση και για τους σκοπούς της. Από την πλευρά της η κ. Ουσταμπασίδου ευχαρίστησε για την όλη διοργάνωση και για τη στήριξη όλων όσοι είναι δίπλα στην Ένωση και τόνισε πόσο σημαντικό είναι αυτό που γίνεται στον σύλλογο σε σχέση με το κομμάτι της εκπαίδευσης των ατόμων που αντιμετωπίζουν σακχαρώδη διαβήτη.
Αναφέρθηκε επίσης στην αποστολή που έχει ο σύλλογος καθώς και στους διάφορους τρόπους βοήθειας σε άτομα με διαβήτη, γι αυτό και κάλεσε τα άτομα αυτά να είναι κοντά σε τέτοιες δράσεις, όπως αυτή του τριάθλου, είτε ως αθλητές, είτε ως θεατές. Ο διαβήτης, είπε η κ. Ουσταμπασίδου, δεν είναι εμπόδιο για την άθληση ή για τον πρωταθλητισμό, όταν ξέρουμε πώς να τον διαχειριστούμε.

Να τονιστεί ότι στη φετινή διοργάνωση η Ένωση Διαβητικών έκανε και τις απονομές των μεταλλίων στους αθλητές ενώ ο Διευθυντής της οργάνωσης των αγώνων, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, είπε ότι θα ξαναγίνει τέτοια κίνηση στήριξης της Ένωσης και στο επόμενο τρίαθλο, θα είναι δίπλα στα παιδιά που καθημερινά αγωνίζονται αντιμετωπίζοντας τον σακχαρώδη διαβήτη. 
[op1][opb]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.