Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Άμεση ενεργοποίηση του ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ για την παροχή δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων




Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης - Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γνωστοποίησε την άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και επιπλέον – αυτό που ζήτησε εξ αρχής η Ένωση Νέων Αγροτών  Πιερίας – ανακοίνωσε πως είναι προς υπογραφή η σχετική ΚΥΑ με την οποία το παράβολο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης δεν θα αυξηθεί μετά τις 31-8-2015, αλλά θα παραμείνει σταθερό στα 25 ευρώ μέχρι τις 25 -11-2015, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας.

Η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας είναι από τις ελάχιστες Οργανώσεις Αγροτών που δεν αποδέχτηκε τις προσκλήσεις των ιδιωτικών ΚΕΚ και επέμεινε εξ αρχής στην ενεργοποίηση του δημόσιου φορέα, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, για την παροχή δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων στους αγρότες. Σε συνεργασία με άλλες αγροτικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα, με συνεχείς οχλήσεις και προτάσεις προς τους βουλευτές, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας επέμενε και δικαιώθηκε.

Αναλυτικότερη ενημέρωση για την ημερομηνία έναρξης των προγραμμάτων κατάρτισης από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, θα ακολουθήσει με σχετικό Δελτίο Τύπου.

Όσοι αγρότες έχουν δηλώσει συμμετοχή για το πρόγραμμα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και τις εξετάσεις πιστοποίησης στην ΕΝΑ Πιερίας, θα ενημερωθούν τηλεφωνικά. Επίσης όσοι αγρότες επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να τηλεφωνούν στο 6946106060 και να δίνουν τα στοιχεία τους.


Τέλος όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο βελτίωσης του συστήματος διενέργειας των εξετάσεων πιστοποίησης, προβλέπεται πλέον η δυνατότητα για γραπτές εξετάσεις πιστοποίησης καθώς και η έκδοση ατομικού παραβόλου. Ο αριθμός των ερωτήσεων στις εξετάσεις πιστοποίησης μειώθηκε στις 40 (από 50) και το ποσοστό των σωστών απαντήσεων που απαιτείται για τη χορήγηση της πιστοποίησης μειώθηκε στο 50% (από 70%).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.