Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου - Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΔΝΑ





 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου
Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ 
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΔΝΑ

Την Τρίτη 18 Αυγούστου στις 9 το βράδυ

   Με μια ημέρα πριν την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Αρχαίας Πύδνας (περιοχή Μακρυγιάλου Πιερίας) η ενδιαφέρουσα επιστημονική εκδήλωση «Οι αρχαιολόγοι μιλούν για τη Βόρεια Πιερία», στο πλαίσιο του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Οι ενδιαφέρουσες αρχαιολογικές ομιλίες θα παρουσιασθούν το βράδυ της Τρίτης 18 Αυγούστου 2015 στις 9:00 μ.μ. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική συναυλία έργων του Μάνου Χατζιδάκι.
   Το θεματολόγιο και οι αρχαιολόγοι εισηγητές: Ο Γιάννης Παπαδόπουλος θα αναφερθεί στις ανασκαφές στη Μεθώνη Πιερίας και οι Μάνθος Μπέσιος και Αθηνά Αθανασιάδου στα νέα ευρήματα της Πύδνας.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ
  Με το πέρας των ομιλιών η πολυτονική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης θα δώσει συναυλία με έργα του Μάνου Χατζιδάκι, σε ενορχήστρωση και διεύθυνση του Παναγιώτη Λυμπανοβνού.
  Η εκδήλωση την οποία θα παρουσιάσει το μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Μελίνα Παπαδοπούλου, υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Πύδνας-Κολυνδρού και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
   Το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Αυγούστου 2015 επισκέφθηκαν την Αρχαία Πύδνα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος, τα μέλη της διοίκησης Ζαφείρω Κουσιοπούλου και Περικλής Χατζηγιάννης, ο υπεύθυνος εκδηλώσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Κώστας Μυστακίδης και ο μαέστρος Παναγιώτης Λυμπανοβνός και συζήτησαν με τον υπάλληλο της αρχαιολογίας Αθανάσιο Γκιουρμετάρογλου τα διαδικαστικά θέματα της εκδήλωσης.

   Στη συνέχεια ο κ. Παπαχρήστος συναντήθηκε με την πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Μακρυγιάλου, Μαρία Αβραμίδου. Στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα που άπτονται της οργάνωσης, προβολής και υλοποίησης της από κάθε πλευρά σημαντικής εκδήλωσης γύρω από τον αρχαιολογικό πλούτο της Βόρειας Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.