Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ blog neaolympos ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ! Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΔΩΔΕΚΑ" ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΑΤΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ - ΔΩΔΕΚΑ




Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων
Hellenic Association of Travel and Tourist Agencies
Κωνσταντίνα Ρόδη
Ξενοφώντος 14, 10557 Αθήνα
Tel. +30 210 9223522 (εσωτ 5112), Fax +30 210 9233307


  

Αγαπητή κυρία Πρόεδρε,
Αγαπητέ κύριε Γενικέ,

Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας.
Διευκρινιστικά για την νέα μας πρωτοβουλία και καμπάνια «ΔΩΔΕΚΑ», και συγκεκριμένα το θέμα των «Δώδεκα Θεών» και την χάραξη διαδρομών, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι η διαδρομή που περιγράφουμε στην παρουσίαση, και που αναπαρήγαγαν τα ΜΜΕ, αναφέρει παντού (όπως τονίσαμε σε συνέντευξη στην τηλεόραση του STAR), ότι είναι ενδεικτική.

Καθώς μάλιστα τονίσαμε στην συνέντευξη, σκοπός είναι να αναδειχθούν μονοπάτια, διαδρομές των ιερών των 12 Θεών «όπου αυτά υπάρχουν, σε όλη την Ελλάδα».
Είναι φυσικό και  αυτονόητο να μην αγνοήσει την περιοχή του Ολύμπου όποιος σκέπτεται σοβαρά να ασχοληθεί με το θέμα της Ελληνικής Παράδοσης, γιατί διαφορετικά θα στερείτο σοβαρότητας.
Καθώς η θεματική ενότητα «Δώδεκα Θεοί», συγκεκριμένα εστιάζεται στους Ναούς των Θεών, ο Όλυμπος συμπεριλαμβάνεται στην διαδρομή, πέριξ της περιοχής της Πέλλας (η οποία ήδη παρουσιάζεται στο ενδεικτικό πρώτο μονοπάτι που δημοσιοποιήθηκε).

Θα σας παραπέμψουμε στην σελίδα της παρουσίασης του «ΔΩΔΕΚΑ», όπου αναφέρονται οι δώδεκα θεματικές ενότητες οι οποίες βρίσκονται σε φάση συντονισμένης ολοκλήρωσης (με την συνεργασία καθηγητών Πανεπιστημίων, Ιστορικών και Ξεναγών), και συγκεκριμένα στην ενότητα που αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.
Αντιλαμβάνεστε ότι σε μια πρώτη παρουσίαση, δεν υπήρχε τρόπος να αναφερθούν όλα τα ιερά των Ελλήνων. Η ολοκληρωμένη παρουσίαση αποτελεί ένα αντικείμενο ενασχόλησης του Συνδέσμου μας, το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, και φυσικά θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Η έναρξη του προγράμματος «ΔΩΔΕΚΑ» από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ήδη περιγράφει την πρόθεσή μας.

Κυρία Πρόεδρε,
Κύριε Γενικέ,
Η επιστολή σας μας δίνει την πεποίθηση ότι έχετε πραγματικό ενδιαφέρον για το όλο θέμα. Να είστε βέβαιοι ότι ο Σύνδεσμός μας δεν έχει την πρόθεση  αποκλεισμού κάποιας περιοχής, σε μια προσπάθεια μάλιστα που είναι εθνικής εμβέλειας.
Όλες οι θεματικές ενότητες του Τουρισμού θα αναπτυχθούν – πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια που θα συμπληρώνεται συνεχώς. Να είστε βέβαιοι ότι θα αναφερθούν όλα όσα πρέπει να αναφερθούν.
Το «ΔΩΔΕΚΑ» είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου μας, των τουριστικών πρακτόρων της Ελλάδας, των σχεδιαστών, δημιουργών του τουριστικού προϊόντος και διακινητών του τουρισμού της χώρας, με σκοπό να φτάσει στον τελικό αποδέκτη του: τους συναδέλφους μας σε κάθε γωνιά της χώρας μας και του εξωτερικού. Με τον τρόπο αυτό, τα ξενοδοχεία, όπως και το σύνολο κάθε τοπικής κοινωνίας, θα τύχουν της όλης εθνικής ωφέλειας από την ανάπτυξη του Τουρισμού, την οποία επιδιώκουμε.

Έχουμε λάβει υπ’ όψιν μας σοβαρά την επιστολή σας,

Με εκτίμηση

Λύσανδρος Τσιλίδης                           Στάθης Σκρέτας

Πρόεδρος                                            Γενικός Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.