Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, των Αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συμβούλων στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας








Τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, των Αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συμβούλων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου.


Στην ορκωμοσία της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτικών, πολιτειακών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών, υπάλληλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πλήθος πολιτών.

«Οι στόχοι κατακτώνται μόνο με δουλειά. Και οι καρποί της δουλειάς έρχονται πιο γρήγορα με τη συνεργασία», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, στην ομιλία του κατά την τελετή ορκωμοσίας, επισημαίνοντας την ανάγκη απεγκλωβισμού από τις κομματικές διαιρέσεις, παραμερίζοντας – όπως είπε - τις παλιές διαχωριστικές γραμμές. «Οφείλουμε όλοι μας να ανταποκριθούμε στην κοινωνική ευθύνη που απορρέει από την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και το δημοκρατικό καθήκον, το οποίο εδραιώνει τους θεσμούς που καλούμαστε να υπηρετήσουμε» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι θέλουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο ένα ισχυρό και αποφασιστικό όργανο, δημοκρατικής έκφρασης της κοινωνίας, ένα πεδίο δημιουργικής σύνθεσης ιδεών, με θετικές προτάσεις, με εποικοδομητική κριτική, με συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων για την Κεντρική Μακεδονία. Αναφορικά με τους στόχους της ΠΚΜ, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι ξεκινά μια νέα εποχή για τις αιρετές Περιφέρειες, καθώς θα μπορούν να διεκδικούν και να χρηματοδοτούνται πλέον απ’ ευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, των Αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συμβούλων στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε λόγο για θεσμική και οικονομική αυτοτέλεια της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι οφείλουμε να αξιοποιήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014 – 2020, να ολοκληρώσουμε την αναβάθμιση των υποδομών και των δικτύων που ανοίγουν δρόμους προόδου και εξωστρέφειας για τον τόπο μας, να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες, να φροντίσουμε και να προστατεύσουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας, καθιστώντας την Κεντρική Μακεδονία, πρότυπο και πρωτοπόρο στη νέα εποχή της Ευρώπης των Περιφερειών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, ευχήθηκε στον Περιφερειάρχη, στους Αντιπεριφερειάρχες και στους Περιφερειακούς Συμβούλους καλή, παραγωγική και αποτελεσματική θητεία με υγεία, δύναμη και φώτιση.

Η κ. Σοφία Μαυρίδου εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους, απαντώντας στις ανάγκες τους, πάντα με γνώμονα την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου, αξιοποιώντας πόρους, υλοποιώντας έργα, αναδεικνύοντας και αναβαθμίζοντας την Πιερία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει δυναμικά το έργο με τη στήριξη και τη συνεργασία των Περιφερειακών Συμβούλων ,προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι και να προωθηθούν πολιτικές με επίκεντρο τον πολίτη, με σεβασμό στον άνθρωπο και με όραμα μια δυνατή Πιερία.


[op6]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.