Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

457.000 ευρώ χρηματοδότηση προς τον Δ.Δίου-Ολύμπου για 8 αγροτικούς δρόμους στη Λεπτοκαρυά




ΘΕΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΪΟ
* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΝΟΜΕΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER.
* Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 Έργα οδοποιίας που όταν θα υλοποιηθούν, θα βελτιώσουν την πρόσβαση προς αγροτικές εκμεταλλεύσεις οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές διανομών στη Λεπτοκαρυά, αναμένεται να κατασκευαστούν το επόμενο διάστημα.
Η θετική αξιολόγηση προήλθε ύστερα από μελέτη που υπέβαλε η απερχόμενη δημοτική αρχή Δ.Δίου-Ολύμπου προς την «Πιερική Αναπτυξιακή», οπότε τα έργα αυτά εντάσσονται πλέον σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 457.000 ευρώ περίπου. Η υλοποίηση αυτών των έργων αναμένεται να γίνει από τη νέα δημοτική αρχή Δ.Δίου-Ολύμπου.
Συγκεκριμένα, στις 30 Μαΐου 2014 ο δήμος Δίου-Ολύμπου είχε υποβάλει στην «Πιερική Αναπτυξιακή» φάκελο υποψηφιότητας για ένταξη στο «μέτρο 41 του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER», προϋπολογισμού 456.646,80 ευρώ.
Το έργο αφορά στη βελτίωση κάποιων αγροτικών δρόμων σε διανομές της δημοτικής κοινότητας Λεπτοκαρυάς. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει έξι δρόμους της Οριστικής Διανομής 1936 Τοπόλιανης (Σ.Α.Α.Κ. Λεπτοκαρυάς) και δύο δρόμους της Συμπληρωματικής Διανομής Εκτάσεως 1963 Λεπτοκαρυάς. Το συνολικό μήκος των δρόμων στους οποίους θα εκτελεστούν εργασίες είναι περίπου 6 χλμ.

Η πρόταση που είχε καταθέσει ο δήμος αξιολογήθηκε θετικά από την Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. και αναμένεται η μεταφορά πόρων για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει γίνει μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου 2014. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.