Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος και το νέο δημοτικό συμβούλιο Δίου-Ολύμπου.
















ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΤΟ 2011 ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΑΜΕ ΧΡΕΗ 18.000.000 ΕΥΡΩ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 1.800.000 ΕΥΡΩ.
* Κ.ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
* Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.


Με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, άλλων εκπροσώπων της τοπικής Εκκλησίας, των βουλευτών Γ.Κωνσταντόπουλου και Άννας Μάνη, του απερχόμενου δημάρχου Γιώργου Παπαθανασίου, του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 25/8/2014 η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνου Δημόπουλου, του νέου δημοτικού συμβουλίου καθώς και των τοπικών συμβούλων της περιοχής.
Η διαδικασία άρχισε με την ανακοίνωση των ονομάτων του νέου δημάρχου καθώς επίσης και των νέων δημοτικών και τοπικών συμβούλων Δίου-Ολύμπου, οι οποίοι υπέγραφαν στο πρωτόκολλο ορκωμοσίας. Ακολούθησε σύντομη τελετή με τις ευχές της Εκκλησίας δια στόματος του Μητροπολίτη και η ανάγνωση του θρησκευτικού όρκου από τον Μητροπολίτη και επανάληψη από τον νέο δήμαρχο ενώ στη συνέχεια έγινε η ανάγνωση της πολιτικής δήλωσης για όσους δεν επιθυμούσαν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία του θρησκευτικού όρκου.
Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου, στον νέο δήμαρχο Κωνσταντίνο Δημόπουλο, στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργο Φαρμάκη καθώς επίσης και στους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών Κώστα Δημητριάδη, Κατερίνα Κουρίτα και Άρη Ρεμπατσιό.
Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου στον χαιρετισμό του μίλησε για δύσκολες εποχές, ευχήθηκε όμως στη νέα δημοτική αρχή να έχει δύναμη και κουράγιο για να ανταποκριθεί στις δυσκολίες. Όπως ανέφερε, ενώ ο δήμος κάποτε ελάμβανε από την κυβέρνηση 4.800.000 ευρώ, σήμερα ο δήμος θα λαμβάνει 2.600.000 ευρώ, γι αυτό και έκανε λόγο για πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Διευκρίνισε όμως ότι, παρά τις δύσκολες συνθήκες, τα πράγματα στον δήμο είναι και καλύτερα απ’ ό,τι ήταν πριν από τριάμισι χρόνια, όταν δηλαδή ο ίδιος το 2011 παρέλαβε χρέη άνω των 18.000.000 ευρώ, ποσό που σήμερα έχει μειωθεί πάρα πολύ, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στη νέα δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερες δυνατότητες τα προβλήματα.
Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε, ο δήμος Δίου-Ολύμπου το 2011 είχε υποχρεώσεις προς εργολάβους και προμηθευτές 9.041.000 ευρώ, χρέη προς τράπεζες ύψους 7.500.000 ευρώ καθώς επίσης και άλλες υποχρεώσεις προς τρίτους ύψους 1.500.000 ευρώ (ασφαλιστικά ταμεία, ΙΚΑ κλπ).
«Προχθές ψηφίσαμε τον ισολογισμό του δήμου μας. Οι οφειλές 9.041.000 ευρώ προς εργολάβους και προμηθευτές δεν υπάρχουν πλέον, είναι οι τρέχουσες, δηλαδή γύρω στα 500.000 ευρώ. Τα δάνεια έχουν όλα ρυθμιστεί και από 7.500.000 ευρώ έχουν μειωθεί στα 5.500.000 ευρώ και πληρώνονται όλα στην ώρα τους. Επίσης, οι οφειλές προς τρίτους είναι οι τρέχουσες.
Κύριε δήμαρχε (Κωνσταντίνε Δημόπουλε) σας αφήνουμε και ένα πλεόνασμα ύψους 1.800.000 ευρώ, που παρ’ όλα αυτά δεν το ψηφίσατε προχθές στον ισολογισμό, στο δημοτικό συμβούλιο», είπε ο κ. Παπαθανασίου.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο απερχόμενος δήμαρχος επισήμανε: «Γι όλα όσα προανέφερα, αυτό σημαίνει κ. Δημόπουλε ότι ξεκινάτε με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς. Γι αυτό και σας εύχομαι ολόψυχα να παραδώσετε (ή και να συνεχίσετε εσείς ο ίδιος) έναν δήμο πολύ καλύτερο απ’ αυτόν που παραλαμβάνετε». Τέλος, ο κ. Παπαθανασίου ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους του δήμου που «υπερέβαλαν εαυτούς», όλους τους παλιούς δημοτικούς συμβούλους για την προσφορά τους καθώς επίσης και όλους εκείνους που συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές και όσους εξελέγησαν για τη νέα δημοτική περίοδο.
Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ο νέος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, στην αρχή του χαιρετισμού του χαρακτήρισε ως υπηρέτες του κόσμου τον εαυτό του και τους 72 δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που εξελέγησαν για τη νέα περίοδο. «Θα βρισκόμαστε δίπλα σας, ανάμεσά σας τα επόμενα 5 χρόνια. Είναι μεγάλη ευθύνη», είπε απευθυνόμενος στους δημότες που παρακολουθούσαν την τελετή.
Στη συνέχεια του λόγου του αναφέρθηκε σε ονομαστά πρόσωπα που μέχρι σήμερα πέρασαν από την περιοχή ή και έζησαν σ’ αυτήν, από τον Μέγα Αλέξανδρο ή τον άγιο Διονύσιο τον εν Ολύμπω μέχρι και τον Εμμανουήλ Κριαρά που έφυγε για τη «γειτονιά των αγγέλων» πριν από λίγες ημέρες. «Αισθανόμαστε λιλιπούτειοι στο άκουσμά τους», σημείωσε.
Απευθυνόμενος δε και πάλι προς τους δημότες ανέφερε: «Γίναμε τιτάνες από την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Το μήνυμά σας ήταν ηχηρό. Πρέπει να δημιουργήσουμε σ’ αυτόν τον τόπο, να τον θέσουμε σε τροχιά ανάπτυξης. Τα χρόνια είναι δύσκολα. Ο καθένας από εσάς πρέπει να γίνει χρήσιμος στο κοινό σύνολο, άνθρωπος της προσφοράς, σκεπτόμενος πολίτης.
Δεν πρέπει μόνο να κοιτάμε τι έκανε ο δήμος για τους πολίτες, πρέπει να αναλογιστούμε τι μπορεί να προσφέρει ο κάθε πολίτης κι ο καθένας από εμάς στον δήμο. Κι ο δήμος σήμερα χρειάζεται τη συμμετοχή σας περισσότερο από ποτέ».
Ακολούθως, ευχαρίστησε «θερμά τους εργαζόμενους του δήμου όχι μόνο για τη συνεργασία τους κατά το διάστημα παράδοσης – παραλαβής αλλά κυρίως για τον πατριωτικό ζήλο τον οποίο επιδεικνύουν διαρκώς ξεπερνώντας τους εαυτούς τους μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες», όπως σημείωσε.
«Ευχαριστώ τον δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου που με προθυμία συνεργάστηκε για την ομαλή μετάβαση στη νέα διοίκηση. Εύχομαι πραγματικά να πετύχει σε ό,τι επιλέξει στο μέλλον.
Τέλος, ευχαριστώ όλους όσους τόλμησαν και έθεσαν υποψηφιότητα σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Να είστε καλά», ανέφερε ο κ. Δημόπουλος κλείνοντας τον χαιρετισμό του.
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νέο Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: «Η χώρα ζει, εδώ και αρκετά χρόνια, δύσκολες στιγμές. Εξίσου δύσκολες στιγμές ζει και η τοπική αυτοδιοίκηση. Εύχομαι, λοιπόν, ειλικρινά, στη νέα διοίκηση του δήμου να έχει καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει για την επόμενη πενταετία.
Εμείς από την πλευρά μας, σαν αντιπολίτευση, οφείλουμε -και θα το πράξουμε- να επιτελέσουμε στο ακέραιο τον ρόλο που εσείς οι δημότες μάς επιφυλάξατε. Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά και ο Θεός βοηθός».
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΙΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΡΕΜΠΑΤΣΙΟΣ
Οι χαιρετισμοί έκλεισαν με τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών της μειοψηφίας, Κώστα Δημητριάδη, Κατερίνα Κουρίτα και Άρη Ρεμπατσιό.
Ο Κώστας Δημητριάδης, μεταξύ των άλλων που είπε, ανέφερε ότι με τις προτάσεις του συνδυασμού του «θα συμβάλλουμε στην ποιοτική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Κατερίνα Κουρίτα αφού άσκησε κριτική στη σημερινή πραγματικότητα σε κεντρικό αλλά και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, έκανε λόγο για υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού και για τον αγώνα του δίκιου του.

Τέλος, ο Άρης Ρεμπατσιός αφού άσκησε κι εκείνος μια πολύ σύντομη, όμως, κριτική στην κεντρική διοίκηση και στις πολιτικές της, διαβεβαίωσε ότι εκείνος και ο συνδυασμός του θα αγωνιστούν για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, «για την αλλαγή πορείας και στην κεντρική εξουσία».ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
[op6]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.