Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ξύπνημα των αισθήσεων το workshop «Χορεύω όπως θέλω – Ενίσχυση Δημιουργικότητας»








Επιτυχημένη η συνέχεια των «Ετεροτοπιών» στο Θέατρο Μω

Μια τομή στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κατερίνης και μια ιδιαίτερα χρήσιμη εμπειρία εκπαίδευσης για όσους το παρακολούθησαν αποτέλεσε το workshop «Χορεύω όπως θέλω – Ενίσχυση Δημιουργικότητας», που πραγματοποίησε η διεθνής Ελληνίδα χορογράφος Άντζελα Λαμπριανίδου, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου. Μια εκδήλωση στο πρόγραμμα των Ετεροτοπιών, παράλληλων εκδηλώσεων τέχνης και πολιτισμού στο Θέατρο Μω, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Ευθυμιάδη.
Το workshop οργανώθηκε με μεθοδικότητα, βασισμένο σε τεχνικές χορού και αρχές χορογραφίας ωστόσο είχε ευρύτερη απεύθυνση και το παρακολούθησαν ηθοποιοί, φοιτητές Καλών Τεχνών και σπουδαστές χορού εκτός των άλλων. Βασικός στόχος των ασκήσεων το ξύπνημα των αισθήσεων, κάτι που με βάση τις εντυπώσεις που μοιράστηκαν οι συμμετέχοντες μετά το τέλος του, επιτεύχθηκε.
«Απελευθερώθηκα, ένιωσα τον εαυτό μου στο χώρο», «έκανα το βήμα παραπάνω», «πετύχαμε να υπάρχει μεταξύ μας μια πιο άμεση επικοινωνία», «ήταν κάτι διαφορετικό από ότι έκανα μέχρι τώρα», «ένιωσα πολύ ζωντάνια», «εκτονώθηκα από προβλήματα επικοινωνίας», ήταν μερικά από όσα ακούστηκαν στην συζήτηση που έγινε μεταξύ των εκπαιδευόμενων και της χορογράφου, η οποία από την πλευρά της ήταν ικανοποιημένη από τις μεταμορφώσεις που είδε να συντελούνται.
Όπως τόνισε η Άντζελα Λαμπριανίδου, ο καλλιτέχνης πρέπει να βρει το ρυθμό του σώματός του, να ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιήσει την επαφή του με το κοινό, αλλά και με τον συμπρωταγωνιστή του στη σκηνή. Είναι στοιχεία που αντανακλώνται στο άγγιγμα, στο βλέμμα και επισφραγίζονται στο συναίσθημα που εκφράζεται.
Η ίδια καλεί τους συμμετέχοντες σε αυτά τα workshop «να δεχθούν την μεταμόρφωση που συντελείται, να νιώσουν εμπιστοσύνη». Στην έκφραση με βάση τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, όταν ξυπνούν οι αισθήσεις από ένα σημείο και μετά «το σώμα πράττει χωρίς σκέψη, αποδέχεται το ότι η ζωή είναι μια συνεχής εμπειρία και την ζει».

Η πραγματοποίηση του workshop άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με τους συμμετέχοντες να ζητούν από την χορογράφο να υπάρχει και επανάληψή του στην Κατερίνη, ώστε να εμβαθύνουν σε μεθόδους και πρακτικές των οποίων έζησαν την ευεργετική επίδραση για την επικοινωνία και την έκφρασή τους. [opb][op1]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.