Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ EURO - GROUP. ΝΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ



    Δήλωση μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2012
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Έχουμε τώρα ένα νέο πλαίσιο, μία νέα αφετηρία που πρέπει να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος της πραγματικής οικονομίας, προς όφελος των πολιτών. Γιατί τώρα μόνο η ανάσχεση της ύφεσης και οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης μπορούν να πείσουν τους Έλληνες ότι υπάρχει προοπτική.
Έχει αλλάξει το κλίμα. Πρέπει να πιστέψουμε και εμείς στην υπόθεση αυτή. Πρέπει οι Έλληνες να νιώσουν πιο σίγουροι . Ξέρουμε τις δυσκολίες, ξέρουμε τι τραβάει το κάθε νοικοκυριό, ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι άνεργος, τι σημαίνει να κινδυνεύει η επιχείρησή σου, τι σημαίνει να έχεις χάσει εισόδημα, αλλά η χώρα έχει σταθεί όρθια και τώρα μπορεί να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος και να ξαναγίνει αυτοδύναμη και ισότιμη μέσα στην Ευρώπη.
Άμεσος στόχος τώρα να ολοκληρωθούν αυτά που έχουμε αναλάβει σε σχέση με την επαναγορά των ομολόγων, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, όχι οι τραπεζίτες, να πέσει χρήμα στην αγορά, να πληρώσει το κράτος αυτά που χρωστάει στην αγορά και φυσικά η ρευστότητα να διοχετευτεί στην αγορά. Γι’ αυτό η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνοδεύεται με τα τρία Σύμφωνα, που έχω πει, το Σύμφωνο ρευστότητας, το Σύμφωνο ανασυγκρότησης και το Σύμφωνο ανάκτησης της αξίας των τραπεζών, για να πάρει το Δημόσιο αυτά που βάζει στο τραπεζικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.