Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Γ. Φλωρίδης : Να συνενωθούν τα κόμματα της κεντροαριστεράς σε ένα νέο κόμμα


Στο γκάζι η κεντροαριστερά αναστενάζει, θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης στο γκάζι εκεί που συνευρέθηκαν κεντροαριστερές κινήσεις πέριξ του ΠΑΣΟΚ και διάφορα στελέχη που κατά καιρούς ήταν στο ΠΑΣΟΚ, αποχώρησαν, ξανά επέστρεψαν και ξανά έφυγαν. Μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Φλωρίδης που κατέθεσε μια πρόταση τεσσάρων σημείων: η δημιουργία μια νέας σοσιαλιστικής κίνησης, μια ένωση κομμάτων τύπου Ιταλικής ΕΛΙΑΣ , ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ή συγχώνευση των κεντροαριστερών κομμάτων και η δημιουργία νέου κόμματος. 

Στην εκδήλωση ήταν ο Γ. Ραγκούσης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Μπίστης, ο κ. Λυκούδης και από το επίσημο ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιάννης Μανιάτης γραμματέας της ΚΟ. Μάλιστα στην ομιλία του ο κ. Μανιάτης είπε μεταξύ άλλων ότι ζούσαμε σε ένα ανισόρροπο κόσμο, πάσχουμε από πολιτική εκπροσώπηση, πρέπει να υπάρξει σοσιαλδημοκρατία με καθαρούς όρους και ζούσαμε εμείς με δανεικά των παιδιών μας.  Η γενιά των 50αρηδων ζούσε με δανεικά από τη γενιά των αγέννητων.
Ο Νίκος Μπίστης υποστήριξε ότι όσοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ ήταν οι κεντροδεξιοί που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό πρέπει να υπάρξει μια νέα κίνηση , ένα νέο φόρουμ που θα κινείται στον κεντροαριστερό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.