Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Τρεις αθλητές του Δήμου Δίου-Ολύμπου στο 5ο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος


ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ 





* ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 16, 17 & 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ 

* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΦΟΛΙΟΥ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ), ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΟΥΡΛΗ & ΤΟΝ Ι.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΣΙΑΜΗΤΡΑ (ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ).

Μία αθλήτρια από την Καρίτσα καθώς επίσης μία ακόμη αθλήτρια αλλά και ένας αθλητής από το Λιτόχωρο, όλοι τους έφηβοι, προκρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο στο παγκράτιο άθλημα και θα συμμετάσχουν στο 5ο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος που θα διεξαχθεί από 16 έως 18 Νοεμβρίου στο κλειστό στάδιο Βλαχιώτη Λακωνίας.
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Ελλάδος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, Μαρία Φόλιου, από την Καρίτσα Δ.Δίου-Ολύμπου, που έλαβε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κορασίδων (14 – 15 ετών) -69gk, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος που έγινε στις 8/4/2012 στο ολυμπιακό κέντρο Άνω Λιοσίων Αττικής.
Την ίδια μέρα, μαζί με τη Μαρία Φόλιου προκρίθηκαν η Αικατερίνη-Ραφαέλα Τσιουρλή, από το Λιτόχωρο Δ.Δίου-Ολύμπου, η οποία ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία κορασίδων, καθώς και ο Ιωάννης Παπαγεωργίου-Σιαμήτρας, από το Λιτόχωρο Δ.Δίου-Ολύμπου, που επίσης έλαβε ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία εφήβων (16 – 17 ετών).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τρεις έφηβοι αθλητές μαζί με την προπονήτριά τους, Ιωάννα Καραλέξη, έχουν κληθεί από τη δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου για να παρευρεθούν στην «εκδήλωση τιμής στο έπος του ’40» που θα γίνει το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 στο κλειστό γυμναστήριο «Πύρρος Δήμας» στο Λιτόχωρο Δ.Δίου-Ολύμπου, στις ώρα 7.00 το βράδυ, προκειμένου να τιμηθούν για τις αγωνιστικές τους διακρίσεις αλλά και για τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος.
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΛΚΗ»
Και οι τρεις αθλητές ανήκουν στο «Αθλητικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Παγκρατίου Αθλήματος Δίου Πιερίας Αλκή», που ιδρύθηκε το 2009 και λειτουργεί στον δήμο Δίου-Ολύμπου (Καρίτσα, Λιτόχωρο και Άγιο Σπυρίδωνα), αριθμεί σήμερα περί τους 80 ενεργούς αθλητές και έχει ως προπονήτριά τους την Ιωάννα Καραλέξη.
Το σωματείο «Αλκή» είναι αναγνωρισμένο από την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος, την Ελληνική Φίλαθλο Ομοσπονδία Ζίου-Ζίτσου και την Ελληνική Φίλαθλο Ομοσπονδία  OKINAWA TE TAI.
Παρά τον σύντομο χρόνο ενασχόλησής τους οι αθλητές του σωματείου με την άοκνη προσπάθεια της προπονήτριάς τους Ιωάννας Καραλέξη, συμμετέχουν ανελλιπώς σε όλα τα διασυλλογικά, τοπικά και πανελλήνια πρωταθλήματα. Έχουν δε πετύχει σημαντικές διακρίσεις, ενώ κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και την πρώτη θέση σε πανελλήνιο επίπεδο και να αγωνίζονται πλέον ως μέλη της εθνικής ομάδας.
ΤΟ 5ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Η χώρα μας διεκδίκησε με επιτυχία και ανέλαβε, με τη στήριξη του δήμου Ευρώτα, τη διοργάνωση και φιλοξενία του 5ου παγκοσμίου πρωταθλήματος παγκρατίου αθλήματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 16 Νοεμβρίου έως 18 Νοεμβρίου 2012 στο κλειστό στάδιο Βλαχιώτη Λακωνίας.
Στους αγώνες αυτούς θα συμμετάσχουν πάνω από 500 αθλητές από 30 χώρες, ενώ πλήθος γονέων, προπονητών, διαιτητών και παραγόντων θα έρθουν στην Ελλάδα, από κάθε γωνιά του πλανήτη, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.
Παράλληλα με τις αγωνιστικές δραστηριότητες, θα διεξαχθούν πολιτιστικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση αθλητών, παραγόντων και θεατών για την προέλευση και την ιστορία του αθλήματος αλλά και για την ιστορικότητα και την πολιτιστική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής του Ευρώτα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Στο ολυμπιακό κέντρο Άνω Λιοσίων βρέθηκαν οι αθλητές του σωματείου «Αλκή», Μαρία Φόλιου, Γιάννης Παπαγεωργίου-Σιαμήτρας και Αικατερίνη-Ραφαέλα Τσιουρλή, μαζί με την προπονήτριά τους Ιωάννα Καραλέξη, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου για την τελευταία προπόνηση της εθνικής ομάδας παγκρατίου αθλήματος ενόψει του 5ου παγκοσμίου πρωταθλήματος παγκρατίου αθλήματος.
Την προπόνηση ανέλαβαν ο εθνικός προπονητής Ιωάννης Λάγγης και ο Ολλανδός εθνικός προπονητής Michel Van Richt, ενώ όλοι οι αθλητές της εθνικής ομάδας δήλωσαν πανέτοιμοι τόσο σωματικά όσο και ψυχικά για να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε αθλητή, που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό θα αποτελέσει και μια μεγάλη ελπίδα για τη διάδοση του παγκρατίου αθλήματος.
Το παγκράτιο του Ηρακλή, του Θησέα, του Πλάτωνα , του Αριστοτέλη, το «εν Ολυμπίαι το Κάλλιστον» στην αρχαιότητα, είναι το μοναδικό άθλημα παγκοσμίως, στη σύγχρονη εποχή, με ορολογία στα αρχαία ελληνικά.
Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του σωματείου «Αλκή» εύχονται στους αθλητές του, αλλά και σε όλους τους αθλητές της εθνικής ομάδας καλή προετοιμασία και καλή επιτυχία. Επίσης ευχαριστεί θερμά την εταιρία ERA ENERGY και προσωπικά τους κυρίους Αθανάσιο Γραμματόση και Αριστείδη Νίκα για την έμπρακτη ηθική και οικονομική υποστήριξη την τελευταία διετία σε αθλητές του σωματείου για τη συμμετοχή τους σε αγώνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.