Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο του Λιτοχώρου για τους ήρωες του ‘40


ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 











* ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ 

* ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Λόγω βροχόπτωσης, φέτος δεν έγινε παρέλαση στο Λιτόχωρο, έδρα του δήμου Δίου-Ολύμπου, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ωστόσο έγιναν κανονικά οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου όσο και στο ηρώο του Λιτοχώρου.

Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν και στις δημοτικές ενότητες Δίου και Ανατολικού Ολύμπου.

Στο Λιτόχωρο, μετά τη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και την ομιλία για την επέτειο που πραγματοποίησε ο εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, κ. Δημήτρης Χαριτόπουλος, τελέστηκε, εν μέσω βροχής, επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων.

Στον ίδιο χώρο, με τελετάρχη τον δημοτικό υπάλληλο Ευριπίδη Τζιούκα, ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου, τον υποδιοικητή της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Λιτοχώρου, τον προϊστάμενο  του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λιτοχώρου, τον εκπρόσωπο της εθνικής αντίστασης αλλά και από αντιπροσωπεία Σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λιτοχώρου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και εθνικό ύμνο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ η δημοτική μπάντα Λιτοχώρου έπαιζε τον εθνικό ύμνο, για πρώτη φορά στα χρονικά του Λιτοχώρου, στρατιώτες και στρατιωτίνες του τμήματος της ταξιαρχίας Λιτοχώρου που ήταν παρόντες και παρούσες στην εκδήλωση, τραγούδησαν με βροντερές φωνές τον εθνικό ύμνο, γεγονός που προκάλεσε θετική εντύπωση αλλά και συγκίνηση σε κατοίκους και επισκέπτες που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.