Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ











Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου (μέλος ΟΓΕ) την Τρίτη 8 του Μάρτη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Η εκδήλωση περιλάμβανε αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Ναζίμ Χικμέτ από τον Μπάμπη Παπαδόπουλο, απαγγελίες ποιημάτων και μελοποιημένα τραγούδια του από τους εκπαιδευτικούς Τάσο Αετόπουλο, Δώρα Γιαννακίδου, Έφη Καπετανάκου, Λευτέρη Κηπόπουλο, Δήμητρα Μπότσαρη και Σάκη Στρογγύλη. 

Στην κεντρική ομιλία η Κατερίνα Κουρίτα, πέρα από το αφιέρωμα στην 8η του Μάρτη, έκανε εκτενή αναφορά στο προσφυγικό, τις αιτίες που το προκαλούν και τις λύσεις που μπορεί να δοθούν. Κάλεσε τις γυναίκες του Λιτοχώρου σε επαγρύπνηση και ένταση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε "είναι υπέρτατο καθήκον να υπερασπιστούν τους ξεριζωμένους και μαζί την ανθρώπινη υπόστασή τους. 

Να μην αποπροσανατολιστούν από φωνές ρατσιστικές και εθνικιστικές, που βάζουν στο στόχαστρο κυνηγημένους ανθρώπους, αθωώνοντας τον ένοχο τόσο για το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, όσο και για τη ζωή μας σήμερα". Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λιτοχώρου Τασούλα Τηλεγράφου απηύθυνε κάλεσμα στις γυναίκες για συγκέντρωση υλικών που έχουν άμεση ανάγκη οι πρόσφυγες και μετανάστες τα οποία θα τους παραδίνονται με ευθύνη του ΔΣ (του Συλλόγου).[op9][opb]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.