Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΟΥΙΖΑΣ ΓΚΑΛΙΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.














Με τα εγκαίνια μίας ιδιαίτερης έκθεσης ζωγραφικής που τιτλοφορείται'' ΚΑΜΒΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΕΣ'' της κ.Λουίζας Μπελογιάννη επέλεξε να ανοίξει τον κύκλο των'' εαρινών ημερών 2016 ''η εστία πιερίδων μουσών κατερίνης σε συνεργασία με τον δήμο κατερίνης το περασμένο Σάββατο 5 Μαρτίου . Ο πρόεδρος της εστίας κ.Γρηγόρης Μητσοκάπας αφού καλοσώρισε το πολυπληθές κοινό έκανε μια αναφορά στην πορεία των εαρινών ημερών και τον εμπνευστή του θεσμού τον επίτιμο πρόεδρο κ.Κώστα Κωνσταντίδη ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την έκθεση.
Τα έργα της έκθεσης της Λουίζας Μπελογιάννη αναλύθηκαν και σχολιάστηκαν απο δύο αξιόλογες καθηγήτριες φιλολογίας την κ.Έλσα Κάλφογλου και την κ. Γιώτα Καρατζίδου με λογοτεχνικά κείμενα και με συχνές αναφορές σε γνωστούς έλληνες συγραφείς και ποιητές.Την μουσική επένδυση με τραγούδια και αναφορές στη θεματολογία των έργων είχαν οι μουσικοί κ. Μαρίκα φωτοπούλου και Δημήτρης Δριστάς. Η συμμετοχή του εφηβικού τμήματος της χορωδίας Λιτοχώρου' 'ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ' 'υπό την διεύθυνση της Μαρίκας Φωτοπούλου έδωσε μια δροσερή νότα στην όλη ατμόσφαιρα.
Η αστική σχολή Αικατερίνης γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής.Εκτός των πολλών φίλων και γνωστών της δημιουργού απο Κατερίνη και Λιτόχωρο τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του συλλόγου συγγραφέων και ποιητών του νομού πιερίας του συλλόγου εικαστικών,μελη του Δ.Σ. της ΕστΙας, ο καλιτεχνικός διευθυντής της Εστίας κ.Μαυρίδης Ευθύμιος , η κ.Πιπίτσα Μακρίδου, ο κ. Γεώργιος Ίτσιος απο πλευράς Δήμου, μέλη του Δ.Σ της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου και πλήθος κόσμου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 13 Μαρτίου απο 10.00 π.μ. μεχρι 13.00 μ.μ. και απο 6.00.μ.μ μεχρι 9.00 μ. μ.
[opb] [op9] [op5]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.