Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Όλα έτοιμα για τον 7ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο "ΔΙΟΝ"


 


Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του 7ου Διεθνή Ημιμαραθωνίου «ΔΙΟΝ» που συνδιοργανώνεται από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Δίου Ολύμπου. Παράλληλα έγινε και η ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για ζητήματα που αφορούν τον αγώνα.
Οι διοργανωτές έδωσαν το πλαίσιο στο οποίο πραγματοποιείται και φέτος ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Πιερία και τόνισαν τη σημασία της παρουσίας των εθελοντών στη διοργάνωση του αγώνα καθώς και το σπουδαίο ρόλο των κατοίκων των κοινοτήτων του δήμου Δίου-Ολύμπου που διασχίζουν οι αθλητές.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Βροντούς, Δίου και Άγιου Σπυρίδωνα, οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Βροντούς και της Κονταριώτισσας, ορειβατικοί σύλλογοι Βροντούς και Αγίου Σπυρίδωνα, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ναυαγοσωστών Κατερίνης, η διασωστική ομάδα Πιερίας και τέλος ο σύλλογος αιμοδοσίας Κονταριώτισσας.
Ο 7ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος ΔΙΟΝ θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 με αφετηρία το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, ενώ παράλληλα διεξάγεται ο Περιπατητικός αγώνας 5 χλμ «Σωτήριος Ζγιάλτος» και ο αγώνας δρόμου 1 χλμ για παιδιά δημοτικών και γυμνασίων.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη διοργάνωση ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος για την Πιερία. Η αθλητική, τουριστική, εκπαιδευτική και πολιτιστική αξία του ημιμαραθωνίου είναι σημαντικότατη και συμβάλλει τα μέγιστα στην προβολή του τόπου μας, όχι μόνο εντός συνόρων, αλλά και εκτός, καθώς στους αγώνες θα συμμετέχουν και αθλητές από την Κύπρο και τα Βαλκάνια».
Ο Αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Διονύσης Φόλιος, τόνισε, από τη μεριά του, την ικανότητα και κυρίως την ετοιμότητα του δήμου για μία τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση μεταφέροντας τη στήριξη του Δημάρχου κ. Δημόπουλου και αναγνωρίζοντας την αξία του 7ου Διεθνή Ημιμαραθωνίου, ο οποίος αποτελεί «σημείο αναφοράς για το Δήμο Δίου-Ολύμπου καθώς είναι μία εξαιρετική ευκαιρία προβολής και σίγουρα θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής, τόσο την πολιτιστική και κυρίως την τουριστική».
Ο κ. Αλέξανδρος Πούλιος, πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων «ΖΕΥΣ» έδωσε τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής των αγώνων, τονίζοντας το ιστορικό ρεκόρ συμμετοχών γεγονός που μαρτυρά, όπως ανέφερε «πως ο Ημιμαραθώνιος ΔΙΟΝ είναι ένας αγώνας για όλους. Όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Είναι μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού».

Οργανωτική επιτροπή και εμπλεκόμενοι φορείς έδωσαν ραντεβού τη Κυριακή 13 Μαρτίου στην αφετηρία του 7ου Διεθνή Ημιμαραθωνίου ΔΙΟΝ, όπου φέτος αναμένεται να ξεπεράσει το ρεκόρ συμμετοχών.    [op27]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.