Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Olympus Companion | Η εφαρμογή του Ολύμπου! Δημιουργός ο Λιτοχωρίτης Κλεομένης Κάκκαλος



Το Olympus Companion είναι μία εφαρμογή για smartphone που απευθύνεται σε ορειβάτες, αναρριχητές και λάτρεις του Ολύμπου αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται χωρίς να έχουν έρθει ακόμη σε επαφή με το βουνό.


Μέσα στις δυνατότητες της, κάποιος που δεν βρίσκεται στην περιοχή του Ολύμπου μπορεί να περιηγηθεί εικονικά στο βουνό και να πάρει μία απλή εικόνα της μορφολογίας του και όλες τις πληροφορίες των καταφυγίων και του βουνού.

Για τους επισκέπτες του βουνού η εφαρμογή παρέχει μια σειρά μοναδικών υπηρεσιών.

Ο χρήστης της εφαρμογής μόνο με το κινητό του τηλέφωνο μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή που θα τρέξει την εφαρμογή το μέρος στο οποίο βρίσκεται στον χάρτη καθώς και το γεωγραφικό μήκος, πλάτος και υψόμετρο της θέσης του χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο Διαδίκτυο ή χρήση δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Χρησιμοποιεί τον δέκτη GPS του smartphone του χρήστη που λαμβάνει σήμα απευθείας από δορυφόρους. Έτσι βλέπει το στίγμα του πάνω στο τριδιάστατο ανάγλυφο του βουνού και μπορεί να ελέγξει την κατεύθυνση του με την βοήθεια της πυξίδας της συσκευής του που εκμεταλλεύεται η εφαρμογή. Μπορεί επίσης να ελέγξει την απόσταση χάρτου που έχει από το σημείο ενδιαφέροντος που θέλει να επισκεφθεί.

Η εφαρμογή προβάλλει τα κυριότερα μονοπάτια του βουνού στον χάρτη (και θα προστεθούν περισσότερα) ώστε να μπορεί ο χρήστης να επαληθεύσει την πορεία του και έχει όλες τις πληροφορίες (θέση, τηλέφωνα, email, sites) των καταφυγίων, σημαντικότερων κορυφών και σημείων ενδιαφέροντος του βουνού κατηγοριοποιημένες και διαθέσιμες σε 8 γλώσσες (προς το παρόν).

Ο χάρτης περιλαμβάνει και την περιοχή του Λιτοχώρου με χρήσιμες για τον χρήστη πληροφορίες όπως τοποθεσίες και τηλέφωνα υπηρεσιών αστυνομίας και ΤΑΞΙ καθώς και ξενοδοχείων.

Με την χρήση του Διαδικτύου ο χρήστης έχει πρόσβαση σε άλλη μία σειρά υπηρεσιών. Συγκεκριμένα μπορεί να λάβει πρόγνωση καιρού, μπορεί να λάβει άμεσα ανανεώσιμο δελτίο με σημαντικές πληροφορίες και να προστεθούν στον χάρτη του σημεία με ειδικά συμβάντα, από εκδηλώσεις έως και σημεία κινδύνου.

Σε μέρη που υπάρχει κάλυψη οικείου δικτύου κινητής τηλεφωνίας παρέχεται και η δυνατότητα αποστολής μηνύματος SOS. Ο χρήστης μπορεί μέσω της εφαρμογής να στείλει SMS με την γεωγραφική του θέση ώστε να ειδοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές.
Δείτε περισσότερα: http://www.olympuscompanion.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.