Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ


Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αρνήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να δεσμευτεί ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα εκχωρήσει τα μελλοντικά έσοδα από την αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων της χώρας στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, όπως απαιτούν οι δανειστές.
Στην επίκαιρη ερώτηση που απηύθυνα στον Υπουργό κ. Γ. Κατρούγκαλο, ζήτησα να δεσμευτεί ότι η νομοθετική ρύθμιση που είχαμε προβλέψει με το ν.4162/2013 για τη σύσταση εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, θα γίνει σεβαστή, ώστε τα έσοδα από την αξιοποίηση Υδρογονανθράκων να ενισχύσουν το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης των μελλοντικών γενεών των Ελλήνων ασφαλισμένων, δηλ. των ανθρώπων που σήμερα είναι από 20 έως και 50 ετών.
Μετά τη σημερινή άρνηση κατηγορηματικής διάψευσης στη Βουλή από τον αρμόδιο Υφυπουργό, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει τότε το ν.4162/2013, ενώ επιπλέον για πρώτη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με επίσημα έγγραφά της «λογοδοτεί» στην Τρόικα για τις έρευνες Υδρογονανθράκων, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποδώσει τα μελλοντικά έσοδα σε αυτούς που τα δικαιούνται.
Έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε ότι θα διαπράξει το μεγαλύτερο διαγενεακό έγκλημα σε βάρος των νέων γενεών.
Αν αυτό τελικά συμβεί, θα πρόκειται στην ουσία για εκχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, πράξη την οποία θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο».
[op6] [op12]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.