Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ














Η συγκίνηση περίσσεψε στη γιορτή του κλασσικού αθλητισμού που πραγματοποίησε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 το πρωί, ο Γ.Α.Σ. ΑΡΧΕΛΑΟΣ Κατερίνης με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από την ίδρυσή του.

Με την εκδήλωση να αφιερώνεται στη μνήμη του οραματιστή και ιδρυτή του συλλόγου Γεωργίου Ευθυμίου και την εικόνα να αποθανατίζει στιγμές της εξηντάχρονης διαδρομής του ΑΡΧΕΛΑΟΥ, το τμήμα στίβου ( έφορος Λευτέρης Σταγκίδης ) τίμησε πρόσωπα με καθοριστική συμβολή στην πορεία του καθώς και τις αθλήτριες και αθλητές που διακρίθηκαν στους αγωνιστικούς χώρους και τη μόρφωση, τους μετεγγραφόμενους αθλητές, αλλά και τους προπονητές.

Η διάκριση εξαίρετης τιμής απονεμήθηκε από τον πρόεδρο του Γ.Α.Σ. ΑΡΧΕΛΑΟΣ Θεόδωρο Διαμαντόπουλο στην οικογένεια του αείμνηστου Γεωργίου Ευθυμίου (το βραβείο παρέλαβαν η κόρη του εκλιπόντος Ευαγγελία και η εγγονή Μαρίνα), ενώ το βραβείο υγιούς αθλητισμού απένειμε ο γενικός γραμματέας Χρήστος Ελευθερούδης στον επίτιμο πρόεδρο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και πρώην διοικητικού παράγοντα του συλλόγου και των κριτών στίβου Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη.
Στην προσφώνησή του ο κ. Διαμαντόπουλος, ιδιαίτερα συγκινημένος επισήμανε: « Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω στη γιορτή του κλασσικού αθλητισμού και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, που αποτελεί θεσμό στην εξηντάχρονη διαδρομή του Αρχελάου Κατερίνης.

Η χρονιά που διανύουμε έχει συμβολικό χαρακτήρα μιας και φέτος εορτάζουμε τη συμπλήρωση έξη δεκαετιών από την ίδρυση του συλλόγου μας που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον στίβο και τις αθλοπαιδιές, με τεράστιες επιτυχίες των αθλουμένων και των ομάδων μας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Είναι η χρονιά που οφείλουμε να αποδώσουμε την δέουσα τιμή και αναγνώριση σε πρόσωπα που καθόρισαν την πορεία του Αρχελάου και συνέβαλαν στην καταξίωση του.
Το 2015 ήταν ένα ακόμα πετυχημένο έτος για το σύλλογό μας. Αθλήτριες και αθλητές μας κατέλαβαν Πανελλήνιες πρωτιές. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε, όπως βέβαια οφείλουμε να επιβραβεύσουμε και τους προπονητές μας αλλά και τους γονείς των αθλουμένων που στήριξαν την όλη αγωνιστική προσπάθεια.
Φίλες και φίλοι. Αθλούμενοι και συνεργάτες.
Το επετειακό 2016 το αφιερώνουμε στον ιδρυτή και επίτιμο πρόεδρο του Γυμναστικού Αγωνιστικού Συλλόγου «ο Αρχέλαος» Κατερίνης, τον οραματιστή αείμνηστο Γεώργιο Ευθυμίου.
Όπως επίσης το καθιερωμένο από πέρσι «βραβείο υγιούς αθλητισμού» το απονέμουμε φέτος σε ένα πρόσωπο με σημαντική προσφορά στον αθλητισμό και πολιτισμό, τον μακροβιότερο και επίτιμο πλέον πρόεδρο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, αλλά και επί σειρά ετών διοικητικό μέλος του Αρχελάου, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη.
Είναι ένα βραβείο θεσμός, που υλοποιεί στην πράξη την φιλοσοφία μας, ότι ο Αρχέλαος κινείται με εξωστρέφεια, καθώς αγκαλιάζει και συνυπάρχει με την ευρύτερη οικογένεια του αθλητισμού.
Σας ευχαριστώ που είστε κοντά και δίπλα στον σύλλογο μας.
Με την ευχή και την ελπίδα ότι και το 2016 θα είναι καρποφόρο και παραγωγικό, με πολλές νίκες για τον στίβο και όλη την οικογένεια του Αρχελάου, σας εύχομαι υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία και πρωτιές.»
Χαιρετισμό στη γιορτή του κλασσικού αθλητισμού απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Αθανάσιος Λιακόπουλος.
Αξίζει να επισημανθεί η πολύτιμη βοήθεια στην τεχνική υποστήριξη της γιορτής από την παλαιά πρωταθλήτρια του ΑΡΧΕΛΑΟΥ και μέλους του τμήματος στίβου Πέτρας Τσαουσίδου, η οποία διάνθισε την εκδήλωση με το πλούσιο αρχειακό και φωτογραφικό της υλικό.
ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Αθλήτριες Αθλητές με μετάλλια σε Πανελλήνιους αγώνες
Κιάφα Άννα:15η Παγκόσμιο  Παίδων Κορασίδων, 1η Πανελλήνιο   Εφήβων Νεανίδων, 1η Πανελλήνιο   Παίδων Κορασίδων,1η Πανελλήνιο  4 x100μ. Εφήβων Νεανίδων
Βάγια Δάμπλια : Εθνική Ομάδα Κορασίδων, 3η Πανελλήνιο 200μ. Παίδων Κορασίδων, 2η Πανελλήνιο 80μ. Παμπαίδων Παγκορασίδων,1η Πανελλήνιο 4 x 80μ. Παμπαίδων Παγκορασίδων.
Αφροδίτη Κιρμανίδου, Καραδήμου Χριστίνα, Καραδήμου Σοφία, Άννα Κιάφα         
1ες  4 x 100μ. Πανελλήνιο Εφήβων Νεανίδων

Ρέχα Κατερίνα    2η 60μ. μετ΄εμποδίων Παγκορασίδες και μαζί με τις Τριανταφυλλιά Χαλεπλή, Τζιάμα Μαίρη, Βάγια Δάμπλια    
1ες  4 x 80μ. Παγκορασίδες                                   

Πασχάλης Τερζής  3ος  Πανελλήνιο Εφήβων, πέρυσι έκανε μεταγραφή, φέτος θα τρέξει για τον Ηρακλή Θεσνικης
Συμμετοχή σε Πανελλήνιους Αγώνες                                                         
Ασλανίδης Γιώργος, 400μ. μετ΄εμποδίων Ανδρών, φέτος θα τρέξει για τον Τρίτωνα Θες/νικης, Αθανασία Κουκοδήμου   μήκος  Κορασίδων Νεανίδων, Ηλίας Παρασκευαϊδης  Άλμα εις μήκος  Παίδων, Μανόλης Μπουφέτης   4x100μ. Παίδων, 4 x100μ. Εφήβων, Κώστας Τσιανάκας 600μ. Παμπαίδων, Απόστολος Τσάρδας, Μήκος Παμπαίδων, Μαρία Κοζανίτη 2.000μ. στήπλ φυσικών εμποδίων Κορασίδες και  800μ. Νεανίδων, Φανή Κερκένη Μήκος Παγκορασίδων και Κορασίδων, Έρικα Τσέγκου   300μ. μετ εμποδίων Παγκορασίδων, Χότζα Μπεσάρτ    80μ. Παμπαίδων.
Επίσης
4 x 80μ. Παμπαίδες                                                                             
 Κώστας Κουτσιάης, Θεόδωρος Βροντινός,  Χότζα Μπεσάρτ, Απόστολος Τσάρδας         
 4 x 300μ. Παμπαίδες                                                                               
Ποιμενίδης Χαράλαμπος , Θεόδωρος Βροντινός, Κώστας Κουτσιάης, Κώστας Ράπτης
4 x 100μ.  Παίδων/ Εφήβων                                          
 Μπαλατζής Βασίλειος, Βλάχος Κοσμάς,  Σόρμας Νικόλαος,  Παπάζογλου Βασίλειος,  Μανόλης Μπουφέτης    
Και η Σωτηρία Ευαγγελοπούλου  300μ. Παγκορασίδων,                                                                           
Τα παιδιά που εισήχθησαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Η Χριστίνα Καραδήμου που είχε είδη περάσει στο Τ.Ε.Ι. Σερρών, με την Πανελλήνια νίκη στα 4χ100μ. νεανίδων , με το 10% που πήρε από την νίκη αυτή, έγινε μεταγραφή στο ΤΕΦΑΑ Κομοτινής.
Κουκουλίδου Μαρία, Τσιγκαροπούλου Νίκη, Καϊμακάμη Κυριακή, Κραγιοπούλου Ελεάνα, Ναβροζίδου Ελένη, Ραφαηλίδης Στάθης, Τζιτζιλής Δημήτρης
Από μεταγραφή:
Από Πύρρο Δήμα:
Φένια Μπουρονίκου, Νεφέλη Στύλου, Παπανικολάου Νίκος, Παπανικολάου Γιώργος.
Από Πελασγό Λάρισας:
Άννα Μητσάνη, Βασιλεία Μάνου.
Από Ελευθέριο Βενιζέλο Χανίων:
Θάνος Παπαργυρίου , ακόντιο.
Τέλος τιμήθηκαν οι προπονητές του ΑΡΧΕΛΑΟΥ Χάρης Βαρυτιμίδης, Βίκυ Μπατάλα, Νίκος Μαντζόλης, Γιάννης Παπαργυρίου, Χριστίνα Μαλεζά.
Τυχερός της χρονιάς από την κοπή της βασιλόπιτας ο ταμίας του συλλόγου Γιάννης Χαρίσης, ενώ την εκδήλωσε παρουσίασε ο Περικλής Χατζηγιάννης.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.