Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ


ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης και στον αγροτικό τομέα, φαίνονται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας.
Θα ήθελα να απευθυνθώ στους αγρότες και να τους πω: Μην επιτρέψετε να θαμπώσουν τα δίκαια αιτήματα σαςοι ελάχιστοι θερμοκέφαλοι.
Θα είμαστε στο πλευρό σας, αρκεί να κατανοήσετε ότι υπάρχουν και άλλοι Έλληνες, που έχουν προβλήματα και αγωνίζονται να επιβιώσουν.
Ανοίξτε τους δρόμους
Μείνετε μακριά από τη βία και το διχασμό.
Φυσικά καταδικάζουμε την βία και τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης εναντίον των αγροτών. Πρώτη φορά σχεδιάστηκε τόσο εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον διαδηλωτών. Που φοβάμαι ότι θα γίνει μόνιμη τακτική της Κυβέρνησης.


Κυρίες και Κύριοι,
Οι αγρότες απαιτούν από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω, το απαράδεκτο και εξοντωτικό Νομοσχέδιο της.
Το ίδιο λέμε κι εμείς. Σας το επαναλαμβάνουμε καιρό τώρα.
Αυτή η πρόταση διαλύει το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, δημιουργεί κίνητρα εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, οδηγεί στην ανεργία και στη μαύρη εργασία, μετατρέπει τις συντάξεις των νέων γενιών σε φιλοδώρημα.

Πάρτε το πίσω τώρα
Συνεχίζετε ακόμη και σήμερα την αδιαλλαξία και τα ίδια λάθη. Δεν αναγνωρίζει κανένα δίκαιο σημείο από τα αιτήματα των αγροτών και δεν αναζητάτε ουσιαστικά σημεία επαφής.
Κάθε ημέρα μας εκπλήσσετε με τον αρνητικό τρόπο που προσπαθεί να αντιμετωπίσει το θέμα: Είπατε του αγρότες φοροφυγάδες, προνομιούχοι, εγωιστές συγκρίνατε τα τρακτέρ με τα τανκς, τους είπατε διαπλεκόμενους  τι άλλο θα ακούσουμε και σήμερα.
Χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα και κυρίως χωρίς ειλικρίνεια και ουσιαστικό διάλογο δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.
Τα μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες είναι άδικα, είναι εξοντωτικά γι’ αυτό και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη βρίσκονται στους δρόμους, γιατί τους εξαπατήσατε.
Άλλα τους υποσχεθήκατε προεκλογικά και άλλα κάνετε μετεκλογικά.
Με την πολιτική σας υποθηκεύετε το μέλλον τους και μαζί υποθηκεύετε τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελληνικής Περιφέρειας.
Αντί για λύσεις προοδευτικές επιλέξατε τη συκοφάντηση την σύγκρουση.
Αυτό εννοούσατε όταν λέγατε ότι θα συγκρουστείτε με τους λίγους και ισχυρούς; Τους αγρότες είχατε στο μυαλό σας.
Η κυβέρνηση κύριοι έχει ένα καθοριστικό ρόλο τον οποίο εσείς αρνείστε.
Να κυβερνήσει
Αναρωτηθήκατε άραγε κύριοι των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ γιατί είναι τόσο έντονη και μαζική η αντίδραση των αγροτών;

Δεν έχει μέχρι σήμερα κατατεθεί καμία τεκμηρίωση γιατί πρέπει οι αγρότες;
  • να χάσουν τον ασφαλιστικό τους φορέα τον ΟΓΑ που τους δίνει επαγγελματική υπόσταση.
  • να καταβάλλουν τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με τις σημερινές
  • να καταβάλλουν εισφορές στο 27% του εισοδήματος τους.
  • την στιγμή μάλιστα που αυξάνει δραματικά η φορολογία τους από το 13% στο 26% και η προκαταβολή φόρου από το 55% στο 100%. Όλα αυτά μαζί σε λιγότερο από ένα χρόνο και δεν είναι μόνο αυτά.

Οι Έλληνες αγρότες γνωρίζουν πια πολύ καλά τι τους επιφυλάσσετε:
  • την κατάργηση του “αγροτικού πετρελαίου” (επιστροφή E.Φ.Κ. για τους αγρότες)
  • την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί
  • τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων και την δέσμευση των αποθεματικών ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ

κ.κ Βουλευτές,
Είναι φανερό ότι η Κυβέρνησή δεν μπορεί να αξιολογήσει ποιοι τομείς μπορεί να αποτελέσουν τους πυλώνες για την οικονομική ανάταξη της χώρας.
Από πού θα ξεκινήσει η ανάπτυξη; Πώς θα παραχθεί πλούτος για να ξεφύγουμε από την σημερινή επώδυνη οικονομική κρίση;
Ο Ελληνικός πρωτογενής τομέας μπορεί να προσφέρει ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα για την διατροφή έντεκα (11) εκατομμυρίων Ελλήνων είκοσι έξι (26) εκατομμυρίων επισκεπτών και να εξάγει αγροτικά προϊόντα αξίας πέντε (5) δις ευρώ.
Τροφοδοτεί με πρώτη ύλη την βιομηχανία τροφίμων και ποτών που είναι ο σημαντικότερος τομέας της Ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.
Η Κυβέρνηση ασχολείται με εισπρακτικού χαρακτήρα και μόνο μέτρα, δείχνει ότι αποστρέφεται την παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα.
Κι αυτή το καταλαβαίνει και της γυρίζει την πλάτη.
Δεν αναρωτηθήκατε κύριοι Υπουργοί γιατί σε αυτές τις κινητοποιήσεις των αγροτών πρωτοστατούν οι νέοι αγρότες το πιο καινοτόμο και ελπιδοφόρο παραγωγικό δυναμικό της ελληνικής υπαίθρου;
Γιατί τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί κτυπούν την παραγωγική διαδικασία εξοντώνοντας τους παραγωγούς.
Δημεύεται ουσιαστικά το 60-80% του εισοδήματος για να καταβάλλουν φόρους και εισφορές.
Καταδικάζετε την ελληνική περιφέρεια σε μαρασμό.
Νέοι άνθρωποι, με καινοτόμες ιδέες που ξαναδίνουν ζωή στην ύπαιθρο καταστρέφονται.
Eπικαλείσθε εσείς προσωπικά κ. Αποστόλου πολλές φορές την δημιουργία του μητρώου αγροτών.
Δεν ξέρετέ ότι το μητρώο λειτουργεί από το 2011 και είναι ενεργό;
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είσαστε.
Τι υποκρύπτει αυτή η παραπληροφόρηση; Θέλετε να διχάσετε πονηρά τους αγρότες κλείνοντας το μάτι σε κάποιους κατά την προσφιλή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν ξέρω εάν έχετε καταλάβει αλλά με βάση αυτά που λέτε θα βγάλετε εκτός παραγωγής τους μικρούς και τους μεσαίους που έχουν ένα μικρό συμπληρωματικό εισόδημα από αλλού για να επιβιώσουν.
Δηλαδή χτυπάτε αυτούς που είναι στις μειονεκτικές ορεινές και νησιωτικές περιοχές και η πρώτη φορά αριστερά προσπαθεί να κάνει συμμάχους τους μεγαλοιδιοκτήτες.
Αυτό εξηγεί γιατί αυτή την στιγμή στα σημεία διαμαρτυρίας η πλειοψηφία είναι νέοι άνθρωποι που βλέπουν ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι με το παλιό και όχι με το μέλλον των νέων ανθρώπων.
Θα αναφερθώ σε ορισμένα ακόμα ζητήματα που αποδεικνύουν την ανικανότητα, την ανεπάρκεια και την αδιαφορία της Κυβέρνησης για τον αγροτικό κόσμο.
α) Διαμαρτύρονται για παράδειγμα οι αγρότες για την έλλειψη Οικονομικής στήριξης από την ΚΑΠ. Χρήματα που υπάρχουν και δεν έχουν να κάνουν με τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας.
Κανονικά ως τον Οκτώβριο του 2015 έπρεπε να δοθεί το 50% της ενίσχυσης και το σύνολο της εξόφλησης ως την 1η Δεκεμβρίου.
Χρήματα που φθάνουν στα 2 δις περίπου.
Δόθηκαν τα μισά με καθυστέρηση το Δεκέμβρη και χιλιάδες αγρότες παγώνουν στους δρόμους, περιμένοντας ακόμη κοινοτικά χρήματα που λιμνάζουν στα ταμεία.
Τώρα έπρεπε ήδη να προχωρούσαν οι διαδικασίες για τις προκαταβολές του 2016 και δεν γίνεται τίποτα.
Η εκτίμηση μου είναι ότι ούτε το 2016 όπως πάει η Κυβέρνηση θα μπορέσει να πληρώσει , στερώντας από τους αγρότες , σε περίοδο έλλειψης χρηματοδότησης, σημαντικούς πόρους για να μπορέσουν να παράγουν.
Αυτό είναι τραγικό.
β)     Διαμαρτύρονται οι αγρότες για το υψηλό κόστος των εφοδίων, το πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα.
Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καταργήθηκε το 2015, αλλά δεν δόθηκαν τα υπόλοιπα του 2013(50% είχαμε δώσει εμείς) και όλα τα χρήματα του 2014.
Κανένα νέο Γεωθερμικό Πεδίο δεν «άνοιξε» για να μειωθεί το κόστος της ενέργειας. Εμείς είχαμε ανοίξει τα 3 πρώτα στο Νέο Εράσμιο, στο Ερατεινό Χρυσούπολης, στη Νιγρίτα.
Εκεί και μείναμε δυστυχώς. Επί ένα χρόνο απολύτως τίποτα. Το ίδιο και για την διαχείριση των επιφανειακών υδάτων σε φράγματα, λιμνοδεξαμενές, άρδευση με ροή στον κάμπο κλπ.
Έμειναν όπως το αφήσαμε.
Το νέο Πρόγραμμα «Μπαλτατζή» δεν άνοιξε παρότι η νέα ΚΑΠ άρχισε στην Ε.Ε. από 1/01/2015.
γ) Οι κτηνοτρόφοι δεν πήραν ούτε Ευρώ οικονομικής ενίσχυσης από το Πρόγραμμα του 2015 και τίποτα το 2016.
Φωνάζουν δικαιολογημένα για το κόστος των ζωοτροφών.
Κάναμε το Νομοθετικό Πλαίσιο τότε για να καθοριστούν για πρώτη φορά οι έννοιες των βοσκήσιμων γαιών. Ρυθμίστηκε το θέμα της έγκαιρης κατάρτισης των διαχειριστικών τους σχεδίων από ντόπιες Υπηρεσίες έγινε η ψηφιοποιήσει τους, και έκτοτε τίποτα.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ o πρώτος χρόνος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηn οικονομία έκλεισε με ύφεση 0,7% έναντι ανάπτυξης 2,9% που προβλεπόταν στον προϋπολογισμό του 2015 με όλους τους διεθνείς οργανισμούς τότε να κινούνται στις ίδιες προβλέψεις.
Η διαφορά των 3,6 μονάδων αντιστοιχεί μεσοσταθμικά σε απώλεια €720 εκ. μόνο για τα ασφαλιστικά ταμεία, ζημιά που δυστυχώς θα είναι υπερδιπλάσια στη διετία 2015-16 πιθανόν πολύ κοντά στο €1,8 δις που ψάχνουμε.
Σε απλά ελληνικά έχετε ξεσηκώσει την κοινωνία για το ασφαλιστικό, επιχειρώντας να καλύψετε ελλείμματα που δημιουργήθηκαν με αποκλειστικά δικιά σας ευθύνη.
Αλλάξατε με Νόμο το καθεστώς των μελετών για τα διαχειριστικά σχέδια.
Γιατί; για να πάνε λέτε σε ιδιώτες μελετητές. Ωραία. Την καθυστέρηση που συνεπάγεται αυτή η αλλαγή όπως και έγινε δεν την λογαριάζετε.
Ήδη πάει το 2015 φεύγει και το 2016. Έγιναν οι χιλιάδες των μελετών, έγιναν οι συμβάσεις τους, σας κατέθεσε κάτι κανένας; Όχι βέβαια.
Εύχομαι επίσης να μην περιορίσετε όπως έγινε στο παρελθόν τα χρήματα για την Αγροτική Έρευνα, την Τεχνολογία και την Εκπαίδευση των Αγροτών.
Γιατί διατείνεστε ότι την υποστηρίζετε, όμως ένα και πλέον χρόνο τώρα δεν καταφέρατε να προσλάβετε ούτε έναν ερευνητή.
Έναν έστω, στις 100 θέσεις των Ινστιτούτων που θεσμοθετήθηκαν, προκηρύχτηκαν το 2014 από τον κ. Τσαυτάρη και υπεβλήθησαν 800 αιτήσεις επιστημόνων με Διδακτορικό.
Ούτε έναν. Και μιλάτε για μια πιο έξυπνη Γεωργία. Και χύνετε και κροκοδείλια δάκρυα γιατί φεύγουν στο εξωτερικό Έλληνες επιστήμονες με σημαντικές σπουδές.

Δυστυχώς αποδεικνύεστε για μια ακόμη φορά τραγικά ανεπαρκείς.
Όχι μόνο δεν μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι νέο, αλλά καταστρέφετε και ότι σωστό οικοδομήσουμε.
Αλλά οι αγρότες μας έχουν και γνώση και μνήμη.

 Κυρίες και κύριοι βουλευτές
 Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ o πρώτος χρόνος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηn οικονομία έκλεισε με ύφεση 0,7% έναντι ανάπτυξης 2,9% που προβλεπόταν στον προϋπολογισμό του 2015 με όλους τους διεθνείς οργανισμούς τότε να κινούνται στις ίδιες προβλέψεις.
Η διαφορά των 3,6 μονάδων αντιστοιχεί μεσοσταθμικά σε απώλεια €720 εκ. μόνο για τα ασφαλιστικά ταμεία, ζημιά που δυστυχώς θα είναι υπερδιπλάσια στη διετία 2015-16 πιθανόν πολύ κοντά στο €1,8 δις που ψάχνουμε.
Σε απλά ελληνικά έχετε ξεσηκώσει την κοινωνία για το ασφαλιστικό, επιχειρώντας να καλύψετε ελλείμματα που δημιουργήθηκαν με αποκλειστικά δικιά σας ευθύνη.

Όλα αυτά εξηγούν το γιατί με το ασφαλιστικό ξεχείλισε το ποτήρι.
Οι αγρότες θέλουν να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια αρκεί να μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν.
Και επιτέλους σταματήστε τα ψέματα, που σας εκθέτουν κύριοι της Κυβέρνησης.
Πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Εργασίας ισχυρίσθηκε ότι οι αγρότες θα πληρώσουν μόνο 150 ευρώ παραπάνω τον χρόνο εισφορές στον ΟΓΑ, γιατί οι περισσότεροι είναι σήμερα στην 3η κατηγορία.
Όμως η αλήθεια είναι ότι σ’ αυτή την κατηγορία οι αγρότες θα πληρώσουν 600 ευρώ παραπάνω τον χρόνο, αν το ετήσιο εισόδημά τους είναι μικρότερο των 5.600 ευρώ και προσέξτε 2.150 ευρώ παραπάνω, αν το εισόδημά τους είναι 8.000 ευρώ. Αυτή είναι η αλήθεια.
Ο κ. Πρωθυπουργός μας είπε χωρίς ντροπή ότι οι αγρότες θα έχουν μεγαλύτερες συντάξεις, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι στον προϋπολογισμό του 2016 η κρατική χρηματοδότηση για τον ΟΓΑ θα είναι κατά 100 εκ. ευρώ μικρότερη.
Τα ψέματα όμως έχουν κοντά ποδάρια κκ της Κυβέρνησης.
Για εμάς είναι σαφές ότι έξοδος από την κρίση χωρίς ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας δεν μπορεί να υπάρξει, όπως δεν μπορεί να υπάρξει και ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας με αγρότες χωρίς εισόδημα.
Όσο πιο γρήγορα αποδεχτεί αυτές τις απλές αλήθειες και η κυβέρνηση και αλλάξει πολιτική τόσο καλύτερα για τη χώρα.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Μια αναγκαία παρένθεση
Είναι δεδομένη η αντίθεση μας στις παράλογες απαιτήσεις και τις εμμονές του ΔΝΤ.
Αυτές επαναλήφθηκαν δυστυχώς και με τις χθεσινές αναφορές του κυρίου Τόμσεν.
Επισημαίνω όμως ότι ο κος Τόμσεν φέρει προσωπικά σοβαρή ευθύνη για το σχεδιασμό και τα λάθη του προγράμματος και τις αρνητικές συνέπειες που με την υπερβολική ύφεση, αυτό επέφερε στην Ελληνική Κοινωνία.
Θα συμφωνούσα λοιπόν στην ανάγκη τολμηρών μεταρρυθμίσεων, αλλά το ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στις τιμωριτικές λογικές προς τους πολίτες, που μόνο πρόσθετα αδιέξοδα δημιουργούν.
Και αυτό αφορά και τα ζητήματα της αξιολογήσεις του προγράμματος που σήμερα εξελίσσεται
Δεν θα μείνω μόνο στην κριτική.
Είναι ώρα ΤΩΡΑ να ξεκινήσουμε το διάλογο για τον ρόλο του Πρωτογενή Τομέα στο Εθνικό Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Η ποιότητα των προϊόντων μας, το ανθρώπινο δυναμικό, η συνέργεια με τον τουρισμό, τα 20 δις χρηματοδότησης της ΚΑΠ της περιόδου 2014-2020, αποτελούν δυνατότητες και στοιχεία ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανέλαβε ήδη αυτήν την πρωτοβουλία. Πριν από δυο μήνες η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα διοργάνωσε μια πολύ σημαντική ημερίδα διαλόγου με όλες τις δυνάμεις, τους ανθρώπους της Πρωτογενούς Παραγωγής.

Τονίσαμε εκεί ότι βασικές μας επιλογές είναι:
  • η Παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα
  • η Διασύνδεση της Αγροτικής Παραγωγής με τον Τουρισμό, την Μεταποίηση, την Υγεία

και οι 15 προτάσεις που δημόσια για διάλογο καταθέσαμε αποσκοπούν :
  • από την μια στην μείωση του κόστους και στην καλύτερη οργάνωση της παραγωγής
  • από την άλλη στην προώθηση και τοποθέτηση των προϊόντων μας στις ευρωπαϊκές και διεθνής αγορές

Καταθέτω σήμερα για τα πρακτικά της Βουλής τα 15 αυτά σημεία-δεσμεύσεις πολιτικής.
Και δηλώνουμε ότι θα τα συζητήσουμε με όλο τον αγροτικό κόσμο, σε κάθε μεριά της χώρας, γιατί πρέπει με ειλικρίνεια, με νέο πνεύμα, με καθαρές κουβέντες, να διαμορφώσουμε ΜΑΖΙ με αυτούς το νέο σχέδιο ανόρθωσης της χώρας

Γιατί πιστεύουμε στον αγροτικό κόσμο και θα στηριχθούμε σ’ αυτόν για να βγούμε από την κρίση.
Στα πλαίσια αυτού του παραγωγικού εθνικού σχεδιασμού μπορούμε να δούμε τα επί μέρους θέματα του ασφαλιστικού και τις λύσεις που προτείνουν οι αγρότες
  • για διατήρηση του ΟΓΑ
  • καθολική επέκταση και εφαρμογή του εργόσημου
  • κατά προτεραιότητα ασφάλιση των μικροεπαγγελματιών σε κοινότητες και νησιά μέχρι 1.000 κατοίκους στον ΟΓΑ
  • διατήρηση του αφορολόγητου και ακατάσχετου των ενισχύσεων για την παραγωγή

Αλλά κάθε πρόταση πρέπει να συνδέεται με την προοπτική, την βεβαιότητα τους ότι υπάρχει ένα καλύτερο αύριο για τα προϊόντα τους, για το επίπεδο ζωής τους.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Είναι δεδομένη η αντίθεσή μας στις παράλογες απαιτήσεις και τις εμμονές του ΔΝΤ.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη στηρίζει τον αγώνα των αγροτών.
Τους ζητάμε και πάλι να συνδέσουν αυτόν τον αγώνα με τις διεκδικήσεις όλης της ελληνικής κοινωνίας, κρατώντας ανοιχτούς τους δρόμους, διασφαλίζοντας την ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Όπως και ζητάμε από την Κυβέρνηση να δώσει τέλος στον ολισθηρό της κατήφορο, να δεχθεί τον διάλογο από μηδενικό σημείο, αποσύροντας τα σχέδιά της.
 Ζητάμε από την κυβέρνηση να κυβερνήσει   να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να υπηρετήσει με υπευθυνότητα τις υποχρεώσεις της έναντι του Ελληνικού λαού.
 Εκτός κι αν έχετε αποφασίσει να δραπετεύσετε;
 Αλλά και εσείς κυρίες και κύριοι της ΝΔ, πρέπει να ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς θέλετε.
 Θέλετε εκλογές;
 Θέλετε άλλη κυβέρνηση με συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως προτείνουμε εμείς;
 Θα συμμετέχετε σε μια τέτοια εθνική προσπάθεια; Η μήπως θέλετε κι εσείς εν μέσω κρίσης, να μείνετε στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης.
 Να κάθεστε δηλαδή στην όχθη του ποταμού πετώντας πέτρες, περιμένοντας να δείτε τα πολιτικά πτώματα των άλλων να περνούν».
 Η πολιτική στρατηγική του ώριμου φρούτου έβλαψε πολύ σοβαρά τη χώρα.
Η Ελληνική Κοινωνία πρέπει να σταθεί ενωμένη σε μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση για την έξοδο από την κρίση και να διαφυλάξει το ιστορικό κεκτημένο της παραμονής της χώρας μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη στήριξε και στηρίζει τους αγρότες.
 Μαζί αλλάξαμε την ύπαιθρο και την χώρα.
Οι δεσμοί αυτοί δεν ήταν επιφανειακοί ήταν και είναι σταθεροί και αμοιβαίοι.

Γι’ αυτό και σήμερα ξανασυζητούν μαζί μας τις πιο εφικτές λύσεις με εμπιστοσύνη, την οποία έχασε οριστικά και αμετάκλητα η κυβέρνηση σας.
[op6]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.