Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η ΝΙΟΒΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΙΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Νιόβη Παυλίδου: “Οι συμπράξεις επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό θα δώσουν την απάντηση στην ανεργία”



Το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, συζήτησε σήμερα με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου. Η κα Παυλίδου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΚΘ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι της ανέπτυξαν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, με τη Θεσσαλονίκη να κατέχει το αρνητικό ρεκόρ της ανεργίας.

“Τα νούμερα, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, είναι εφιαλτικά” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαραμπουλίδης. “Η ανεργία στο πολεοδομικό συγκρότημα “αγγίζει” το 33%, ενώ υψηλά είναι και τα ποσοστά στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα όπου η ανεργία φθάνει το 30%, με όλες τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτό στην ευρύτερη οικονομία. Τα προβλήματα είναι συσσωρευμένα. Τα τελευταία χρόνια έχει κλείσει το 40% των επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή ενώ, ακόμη και αυτές που κατάφεραν να επιβιώσουν, έχουν προβεί σε δραματική μείωση του προσωπικού”.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου τόνισε ότι “δεν θα πρέπει να σταθούμε στο δραματικό παρελθόν αλλά να επιδιώξουμε να βρούμε άμεσα βιώσιμες λύσεις”.


“Η κατάσταση, σίγουρα, δεν θα βελτιωθεί από τη μία στιγμή στην άλλη” επισήμανε η κα Παυλίδου. “Πρέπει, όμως, να κινηθούμε μεθοδικά ώστε να αλλάξει η κακή νοοτροπία του παρελθόντος. Επιβάλλεται να γίνουν συμπράξεις, να υπάρξει η συνεργασία διαφόρων μικρών επιχειρήσεων οι οποίες θα συστήσουν μεσαία ή μεγάλα σχήματα με σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό ώστε να καταστούν βιώσιμες και να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης. Από το κράτος, αυτό που θα πρέπει να απαιτήσει κανείς, είναι η βελτίωση του συναφούς θεσμικού πλαισίου και η υποστήριξη της εξωστρέφειας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.