Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης.

 









Με δέκα επτά ποιήματα και αντίστοιχα εικαστικά έργα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, στην αίθουσα δίπλα από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με το εξής σκεπτικό: Έγινε προ καιρού κάλεσμα σε τοπικούς ποιητές να γράψουν ένα ποίημα και να το παραδώσουν στην οργανωτική επιτροπή. Οι οργανωτές με τη σειρά τους, αφού ήδη είχαν κάνει κάλεσμα σε τοπικούς εικαστικούς καλλιτέχνες για συμμετοχή στην εκδήλωση, έδωσαν τα ποιήματα σ’ εκείνους τους καλλιτέχνες που είχαν δηλώσει συμμετοχή, ώστε με αφορμή το κάθε ποίημα να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν σχετικό πίνακα.
Τα ποιήματα δόθηκαν, με κλήρωση, στους εικαστικούς καλλιτέχνες, οπότε άρχισε και η δημιουργία πινάκων με βάση τα γραφόμενα σε κάθε ποίημα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, την περασμένη Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης διαβάστηκαν τα ποιήματα από πρόσωπα που επέλεξε η οργανωτική επιτροπή. Η ανάγνωση των ποιημάτων έγινε με συνοδεία πιάνου από την Amelia Maria Stoian. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στο κοινό οι πίνακες που είχαν φιλοτεχνηθεί και δίπλα τους το ποίημα που ενέπνευσε τους καλλιτέχνες ώστε να δημιουργήσουν τους πίνακες.


Η έκθεση ποιημάτων και εικαστικών καλλιτεχνημάτων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Μαρτίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.