Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το γ’ μέρος του αφιερώματος στον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Αγαθόνικο



ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΦΕΤΗΡΙΑ», ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ (Γ’ ΜΕΡΟΣ). 

* ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΕΒ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ. 

* ΜΙΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ.

Το γ’ και τελευταίο μέρος του αφιερώματος στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Αγαθόνικο θα πραγματοποιήσει η «Εγνατία Τηλεόραση» μέσα από την εκπομπή του Ανδρέα Γαλανού «Αφετηρία», την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 9.00 το βράδυ. Η ίδια εκπομπή θα παρουσιαστεί, σε επανάληψη, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, στις 7.00 το πρωί.
Με όχημα την ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και μέσα από την εκπομπή ΑΦΕΤΗΡΙΑ ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γαλανός κάνει ένα τελευταίο και εξόχως ενδιαφέρον δρομολόγιο στον χρόνο και στην ιστορία, από τα Χριστούγεννα του 1985 μέχρι και σήμερα. Συμμετέχει η φιλόλογος Θένια Ερμείδου.

Σ’ αυτό το τελευταίο αφιέρωμα μιλούν δυο από τα πνευματικά τέκνα του Σεβασμιοτάτου κ. Αγαθονίκου: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστορίας, Σεραφείμ και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ. Και τις δύο συνεντεύξεις εξασφάλισε και μαγνητοσκόπησε ο Ηλίας Ερμείδης.

Ιδιαίτερα ο Σεβασμιότατος κ. Σεραφείμ, μεταξύ των άλλων που λέει, απαντά στις φήμες που τον θέλουν να επιδιώκει να γίνει Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στη θέση του κ. Αγαθονίκου. Επίσης, αποκαλύπτει ότι ο κ. Αγαθόνικος είχε και κάποια παράπονα από κάποιους από τον κύκλο του.

Θα πρέπει να επισημανθεί, για μια ακόμη φορά, ότι η εκπομπή – αφιέρωμα στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Αγαθόνικο θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί εάν δεν υπήρχε το πλούσιο τηλεοπτικό και ιστορικό αρχείο της ΕΡΜΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, αρχείο που προσέφερε στην εκπομπή ο Ηλίας Ερμείδης.         

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.