Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κ. Κωνσταντοπούλου εξακολουθεί να είναι συνήγορος σε υπόθεση τεσσάρων βιασμών.


"Επειδή προωθείται η κουλτούρα του βιασμού"


Όντως απαράδεκτο, αλλά τα δύο μέτρα και σταθμά, σε έξαρση και πάλι. 

Η κ. Κωνσταντοπούλου, ούσα βουλευτής κι όχι απλώς δικηγόρος, εξακολουθεί να είναι συνήγορος σε υπόθεση τεσσάρων βιασμών και μάλιστα όπως καταγγέλλεται ακολουθώντας παρελκυστικές τακτικές (ασκώντας προφανώς τις πρακτικές που όλοι τελευταία παρακολουθούμε), με αποτέλεσμα οι αλλοδαπές παθούσες να ταλαιπωρούνται ακόμη περισσότερο και η δικαιοσύνη της χώρας μας να ευτελίζεται για άλλη μια φορά διεθνώς.
Εκτός αν δεν είναι έτσι και αδίκως την καταγγέλλουν, οπότε πρέπει να δώσει και τις ανάλογες δημόσιες εξηγήσεις.

Η άποψή μου είναι ότι ως δικηγόρος αυτονόητα μπορεί να αναλαμβάνει κάποιος οποιαδήποτε υπόθεση. Όταν όμως είναι βουλευτής, υποθέσεις με ειδική και βαρύνουσα ηθική απαξία για την ανθρώπινη προσωπικότητα, όπως είναι ο βιασμός , σαφώς και δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο επαγγελματικής ενασχόλησης.

Κι επειδή ακούω ως επιχείρημα ότι ο καθένας δικαιούται την υπεράσπισή του, εννοείται ότι συμφωνώ, αλλά ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες δικηγόροι και μάλιστα ικανότατοι.

Τελευταίο ερώτημά μου - Αν η υπόθεση αφορούσε έμπορο ναρκωτικών και πάλι θα γινόταν από την "προοδευτική αριστερά" ανεκτή η υπεράσπισή του από κάποιο βουλευτή της στα πλαίσια του "νομικού μας πολιτισμού", ασχέτως της τυπικής δυνατότητάς του ?

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.