Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου προς τους υπουργούς:
1.-Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
2.- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: ΑΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΝΕΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Κύριοι Υπουργοί,
Με βάση το νέο πειθαρχικό κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων που τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2012, προβλέπεται αργία-διαθεσιμότητα σε υπάλληλο, πριν ακόμη τελεσιδικήσει μια πειθαρχική απόφαση.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με μια απλή καταγγελία, οποιουδήποτε εναντίον του εκπαιδευτικού ο υπάλληλος θα τίθεται σε αργία.

Θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί πως με την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης εκπαιδευτικών θα προκύψουν σοβαρές συνέπειες εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης με την αργία να επικρέμεται για οποιαδήποτε καταγγελία ή αναφορά σε βάρος του εκπαιδευτικού.

Το πειθαρχικό αυτό μέτρο, θεωρείται από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των εκπαιδευτικών απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό και έξω από κάθε έννοια δικαίου, αφού καταργεί στην ουσία το συνταγματικό τεκμήριο της αθωότητας που προβλέπει ότι «ουδείς ένοχος μέχρι αποδείξεως τουναντίον».

Κύριοι Υπουργοί
Θεωρώντας ότι θα επιχειρηθεί στρέβλωση του Κώδικα και θα βρεθούν ουσιαστικά υπό ομηρία χιλιάδες εκπαιδευτικοί, ερωτάσθε:

-Προτίθεστε να τροποποιήσετε την εν λόγω διάταξη έτσι ώστε να προβλέπει τουλάχιστον τη θέση σε αργία μόνον όταν η υπόθεση τελεσιδικήσει αρμοδίως;


Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Γ.Κουκοδήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.