Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Πέντε μήνες μετά την επίκαιρη ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για τη συγκρότηση και λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων των δημοσίων υπαλλήλων είμαστε στο ίδιο σημείο, το σημείο μηδέν!


Καμία εξέλιξη, κανένα βήμα, παρά τις διαβεβαιώσεις τότε του Υπουργού κ. Μανιτάκη κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Συμεών Κεδίκογλου (13 Σεπτεμβρίου) ότι «Την διαδικασία αυτή που έχει ήδη ξεκινήσει, θα την επιταχύνουμε και θα γίνουν απαραίτητες οχλήσεις, ώστε το συντομότερο δυνατόν να συγκροτηθούν τα πειθαρχικά συμβούλια και να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη συγκρότηση και του δευτεροβάθμιου το συντομότερο δυνατό».

Είχε προηγηθεί δριμεία κριτική από τον βουλευτή στη Βουλή (βλ. εδώ και βίντεο εδώ) , ο οποίος υποστήριξε ότι ο νόμος για το νέο πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων, που είχε ψηφισθεί από το Μάρτιο του 2012, είναι σημαντική κατάκτηση και η εφαρμογή του μπορεί να σταματήσει την απαράδεκτη ατιμωρησία που επικρατούσε στο χώρο.

Σήμερα, η ολιγωρία που σημειώνεται στο συγκεκριμένο ζήτημα προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση του Μαξίμου, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα μετά τη σύσκεψη του Σαββάτου.

Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός έλεγε τότε: «ότι ο χρόνος είναι το πρώτο στοιχείο της επιτυχίας κάθε μεταρρύθμισης». Σήμερα, τόσους μήνες μετά,  οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και του Υπουργού προσωπικά είναι μεγάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.