Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Κύμα μεταρρυθμίσεων, πίστη στην Ελλάδα



Μέσα από το νέο μεγάλο κύμα μεταρρυθμίσεων, του οποίου σήμερα γίνεται μάρτυρας και συμμέτοχος η ελληνική κοινωνία, γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του και πρωθυπουργού της χώρας Γιώργου Παπανδρέου. Χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος και την ανεύθυνη δημαγωγία, δίνοντας φωνή και λογαριάζοντας την αγωνία των υπεύθυνων πολιτών, που είναι πάντοτε πλειοψηφία σε αυτή τη χώρα, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον των νέων, στην πατρίδα που θα κληρονομήσουν τα σημερινά παιδιά, το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρούν αποφασιστικά τις επείγουσες και υπερώριμες σε όλα τα μέτωπα αλλαγές. 

Η ιστορική συναινετική μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Παιδεία πιστώνεται στη μεταρρυθμιστική συνέπεια του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του, στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν η ελληνική κοινωνία να αλλάξει τώρα, βαθιά, σε όλα. Αλλά η μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι η εξαίρεση. Είναι ο κανόνας της πολιτικής βούλησης του ΠΑΣΟΚ που αταλάντευτη εκφράζεται σε μια σειρά τομείς και πρωτοβουλίες, από τις αδειοδοτήσεις των ταξί μέχρι τις κυρώσεις στον ποδοσφαιρικό υπόκοσμο και από την εκ βάθρων αναδιοργάνωση της ΕΡΤ και την κατάργηση των μυστικών κονδυλίων της ενημέρωσης μέχρι τον νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Μιλώντας στην Κόρινθο στις 24 Αυγούστου, στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της Πελοποννήσου, ο γραμματέας του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης είπε, χαρακτηριστικά πως «τη στιγμή που στο στρατόπεδο της Ν.Δ. ασχολούνται με τις μικροκομματικές τους αγωνίες, εμείς προχωρούμε σε μεταρρυθμίσεις. Αλλάζουμε σελίδα. Έχουμε νομοθετήσει μέσα σε 20 μήνες τόσες και τέτοιες πρωτοποριακές αλλαγές, όσες δεν έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια.». «Ζούμε», είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, «στην εποχή που μέσα από την ανησυχία, την αγωνία για το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αναδύεται και η μεγάλη πρόκληση! Της ανασυγκρότησης και του εκσυγχρονισμού της Ελλάδας. 
Όποιος, λοιπόν, δεν αντιλαμβάνεται αυτή την πρόκληση, αυτό τον κοσμογονικό χαρακτήρα της περιόδου που διανύουμε, είναι φανερό ότι δεν μπορεί να συναισθανθεί και το βάρος του ρόλου που κουβαλάει.» Περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.