Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Ένας άλλος Χειμωνάς ….σε ένα άλλο ΠΑΣΟΚ….

Την περασμένη Παρασκευή στο κέντρο ΕΛΙΑ στην Κατερίνη πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας του ΠΑΣΟΚ Πιερίας που τώρα ήταν εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη φορά για πολλούς λόγους που σε περίληψη θα αναφέρουμε παρακάτω.

Καταρχήν ο ομιλητής συγγραφέας Θανάσης Χειμώνας ήταν εντελώς αλλαγμένος από κάθε άλλη φορά τουλάχιστον όπως μέχρι σήμερα τον γνωρίσαμε. Πολύ προσεκτικός , πολύ σοβαρός και ήρεμος , μετρημένος και με πολιτικό λόγο , κομμένο και ραμμένο στα σημερινά όρια και θέσεις του ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι μίλησε για καλή πτυχή και  καλή εξέλιξη την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον χαρακτήρισε μετριοπαθή και πολιτικά επικίνδυνο για να διεμβολίσει τον χώρο του Κέντρου….

Δεύτερον σημαντικό ήταν ότι μετά από πολλά χρόνια το κέντρο ΕΛΙΑ ήταν γεμάτο από κόσμο. Διακρίναμε τους πρώην βουλευτές Παντελή Τσερτικίδη και Μαρία Μίχου, του πρώην δημάρχους Μενέλαο Τερζόπουλο, Γιώργο Παπαθανασίου, Γρηγόρη Παπαχρήστο, τον νυν δήμαρχο Πύδνας Βαγγέλη Λαγδάρη, τον πρώην περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Παπανικολάου, τους πρώην γραμματείς Νίκο Πασχαλούδη και Νίκο Μηλιώτη , τον πρώην κοινοτάρχη Γιώργο Λιάπη, τους τέως πολιτευτές Απόστολο Ντινάκη, Δαμιανό Καλπακίδη, Μαλτζάρη Γιάννη, Πετρίδη Σάββα, Ταβαντζή Βασίλη κ.α

Τρίτον και πιο σημαντικό αλλά και επίκαιρο ήταν το ότι στην επιχειρούμενη συσπείρωση του Κέντρου ήταν φανερή και η έλλειψη συναντίληψης και η διαφορά των πολιτικών εκτιμήσεων αλλά και των προτάσεων για το τι πρέπει να γίνει . Μια από αυτές ήταν και του Νίκου Παπανικολάου ο οποίος σε συζήτηση που είχε με τον Θανάση Χειμωνά του ξεκαθάρισε ότι με αυτές τις προυποθέσεις και τους όρους που μπαίνουν από το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει ούτε συσπείρωση, ούτε άμεση ανασύνταξη του Κέντρου. Αυτό μπορεί να γίνει από τις μεθεπόμενες εκλογές και με την προυπόθεση να υπάρξει ενιαία έκφραση αυτού του πολιτικού χώρου και με έναν νέο ηγέτη με ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα και αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.