Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΦΡΑΣΙΣ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



Το πρόγραμμα ΦΡΑΣΙΣ είναι ένα ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού / Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για την επιχορήγηση μεταφράσεων έργων αντιπροσωπευτικών του ελληνικού πολιτισμού που θα κυκλοφορήσουν στο εξωτερικό σε ξένη γλώσσα.
Περιλαμβάνονται έργα της σύγχρονης αλλά και της παλαιότερης γραμματείας, της πνευματικής, επιστημονικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας στην ελληνική γλώσσα, τα οποία μπορούν να διεισδύσουν σε ξένες αγορές βιβλίου και να συμβάλουν στη διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Αφορά όλα τα είδη του γραπτού λόγου: Πεζογραφία, Ποίηση, Δοκίμιο, Επιστήμες του Ανθρώπου, Φιλοσοφία, Ιστορία, Αρχαιολογία, Θέατρο, Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία, Θρησκεία, Ψυχολογία, Μαρτυρία-Χρονικό, Βιογραφίες, Ανθολογίες, Λευκώματα, Κόμικς, Γαστρονομία, Οικολογία-Περιβάλλον, Μουσική, Εφαρμοσμένες Τέχνες.
Προβλέπεται η συνολική επιχορήγηση (100%) του κόστους μετάφρασης.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην επιχορήγηση φυσικών ή νομικών προσώπων, όπως εκδοτικοί οίκοι, διεθνείς Οργανισμοί, Φορείς, Ιδρύματα και Πανεπιστήμια που επιθυμούν να εκδώσουν ελληνικά βιβλία σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται παρακάτω.
Η επιχορήγηση θα δοθεί στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού / Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για την προώθηση του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό.
Ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.