Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: Χρειαζόμαστε τώρα άμεσες επενδύσεις με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης


 
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, από τις Βρυξέλλες όπου μίλησε (7/9) στην ημερίδα για την ελληνική οικονομία με τίτλο "Reset Greece. Rebuilding a competitive economy", την οποία διοργάνωσε η Ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεταξύ άλλων δήλωσε:

 «Η αγορά στραγγίζει, στενάζει καθημερινά, γι’ αυτό χρειαζόμαστε τώρα άμεσες επενδύσεις με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας καθώς και μείωση των φορολογικών συντελεστών, διότι διαφορετικά κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα. Η Δημοκρατική Συμμαχία είχε παρουσιάσει αναλυτικά αυτές τις προτάσεις στο εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε. Δυστυχώς με την ατολμία και την αδράνεια της κυβέρνησης καθώς και την ανευθυνότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φτάσαμε στο σημείο ο λογαριασμός να μην βγαίνει».
 
Διαβάστε την ομιλία στην ημερίδα (7/9) της Ντόρας Μπακογιάννη, και του ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος με αφορμή την νέα πτώση της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη της έκθεσης για την Ανταγωνιστικότητακαταλήγοντας δήλωσε:
 
«Και ενώ το αδιέξοδο βαθαίνει, τα κόμματα που έφτασαν τη χώρα σε ανταγωνιστικότητα κάτω από την Μποτσουάνα, είναι έτοιμα να ανεβούν πάλι στη ΔΕΘ για να μας παρουσιάσουν τη φετινή εκδοχή του "λεφτά υπάρχουν" και του "μηδενισμού του ελλείμματος σε 18 μήνες χωρίς θυσίες"».
 
Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, ο βουλευτής Λ. Αυγενάκης, κατέθεσε (7/9) τις θέσεις του κινήματος όχι μόνο για το νομοσχέδιο, αλλά και για τις προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως βασικό πυλώνα μιας νέας αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας μας.
 
O εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης με αφορμή την έναρξη της ΔΕΘ δήλωσε (9/9): «Η ΔΕΘ έτσι όπως την αντιμετωπίζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, εκφυλίζεται σε ένα δαπανηρό κρατικοδίαιτο σκηνικό πολιτικής αντιπαράθεσης για εξαγγελίες, υποσχέσεις και δεσμεύσεις που δεν τηρούνται ποτέ. Υπονομεύει την επιχειρηματικότητα και απειλεί την ίδια την πόλη που την φιλοξενεί, όπως λέει και ο δήμαρχος της. Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε σελίδα, να μπει ένα τέλος σ' αυτή τη φιέστα».

Διαβάστε ακόμη τη δήλωση (7/9) του γραμματέα της Κ.Ε. του κινήματος, Γιάννης Οικονόμου, με την οποία ζητάει από τον γραμματέα Συνδικαλιστικού της Νέας Δημοκρατίας, να κατονομάσει τα συμφέροντα που όπως ανέφερε ο κ. Μανώλης σε δηλώσεις του, πιέζουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Το ζήτημα της αναγκαίας λήψης (5/9) συγκεκριμένων μέτρων κατά της αύξησης της εγκληματικότητας έφερε στην Ολομέλεια της Βουλής η Δημοκρατική Συμμαχία με επερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσή. Διαβάστε τις ομιλίες των βουλευτών του κινήματος, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοντογιάννη.
 
Διαβάστε επίσης τις δηλώσεις (5/9) της Ντόρας Μπακογιάννη μετά τις νέες εξαγγελίες Βενιζέλου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αμφισβητώ όμως ότι αυτή η κυβέρνηση έχει τη δύναμη και την ικανότητα να τις εφαρμόσει», την έκκληση (5/9) του τομέα Παιδείας του κινήματος να τερματίσουν άμεσα οι καταλήψεις από τις μειοψηφίες, και τη δήλωση (5/9) της προέδρου του κινήματος Ντόρας Μπακογιάννη, για τις τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου.
 
Δείτε τέλος, τη συνέντευξη (9/9) της προέδρου του κινήματος στην "Πρώτη Γραμμή" στο ΣΚΑΪ, με τους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου όπου μεταξύ άλλων, μετά την επίσκεψή της σε Παρίσι και Βρυξέλλες, δήλωσε:
 
«Οι Ευρωπαίοι έχουν φτάσει στο αμήν, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από τις τρεις που έχουν μπει στο πρόγραμμα διάσωσης που δεν αποδίδει» επισημαίνοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας. «Πρέπει να ξαναβάλουμε την Ελλάδα μπροστά και αυτό γίνεται μόνο με επενδύσεις», είπε και χαρακτήρισε «αηδίες» την ιστορία ότι κάποιες συνωμοσιολογικές ξένες δυνάμεις θέλουν να μας κάνουν το «μαύρο» πρόβατο της Ευρώπης και επεσήμανε ότι η αλήθεια είναι ότι επί δύο χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα πέραν των περικοπών των μισθών και των συντάξεων. Η έξοδος από την κρίση είναι επώδυνη, σημείωσε, όπως για παράδειγμα η εργασιακή εφεδρεία, η οποία οφείλει να μας δώσει αποτελέσματα στο Δημόσιο, αλλά «δε γίνεται στην Ελλάδα να έχουμε δύο κατηγορίες Ελλήνων. Χρειαζόμαστε ένα δημόσιο τομέα μικρότερο και παραγωγικότερο»,ενώ για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα είπε: «Δεν υπάρχει άλλη λύση, ας μην κοροϊδευόμαστε» για να μειωθεί ο δημόσιος τομέας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.