Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η ανάπλαση της Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο, πρώτο θέμα συζήτησης στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο.



Μετά από αίτημα του συνδυασμού μας στις αρχές του χρόνου αλλά και μετέπειτα αίτημα όλων των συμβούλων της μειοψηφίας, συζητείται στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο η ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο. Η θέση μας είναι εκφρασμένη εδώ και πολύ καιρό. Πιστεύουμε ότι προτεραιότητα έχουν άλλα έργα στο Λιτόχωρο και όχι το συγκεκριμένο. Εάν ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να διαθέσει από δικά του έσοδα ποσά της τάξης του μισού ή ενός εκατομμυρίου € (που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός) τότε θα ήταν προτιμότερο να δει τη δυνατότητα της ολοκλήρωσης του συνεδριακού κέντρου ή ακόμη και του διπλανού χώρου δίπλα στο θεατράκι (βεντάλια), όπου υπάρχει και καταπληκτική μελέτη από τον αρχιτέκτονα κο Πολύδωρο Δ. και η οποία προβλέπει τη δημιουργία χώρου για το δημοτικό συμβούλιο με ταυτόχρονες πολιτιστικές χρήσεις όπως εκθεσιακό χώρο.

Έτσι θα αποδοθεί στο Ναυτικό Μουσείο ολόκληρος ο όροφος για να πάψει να ασφυκτιά αφού μια σειρά εκθέματα ψάχνουν το δικό τους χώρο. Σήμερα και με βάση πάντα τις ανάγκες του Λιτοχώρου θα αρκούσαν στο κεντρικό δρόμο δυο,τρεις παρεμβάσεις όπως υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, πραγματική χρήση του πεζόδρομου με την μετακίνηση των φωτιστικών και οριοθέτηση των κοινόχρηστων χώρων που χρησιμοποιούν το καλοκαίρι τα καταστήματα.

Το δε επιχείρημα της σημερινής διοίκησης πως με το υπό κατασκευή έργο θα αναβαθμιστεί τουριστικά το Λιτόχωρο μάλλον δεν ρώτησαν κανένα κάτοικο. Μήπως θα επιφέρει κυκλοφορικό κομφούζιο και οι επισκέπτες όπως έρχονται θα φεύγουν κάνοντας ένα κύκλο στη πλατεία αφού το σημερινό πάρκινγκ πίσω από τη πλατεία στην κυριολεξία πετσοκόβεται!! Η τουριστική αναβάθμιση και μάλιστα ποιοτική θα έρθει μέσα από άλλα έργα που θα αποτελέσουν πόλο έλξης όπως ο συνεδριακός τουρισμός. 

Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά θα αναλυθούν αύριο και για το λόγο αυτό καλούμε τους κατοίκους, τους επαγγελματίες αλλά και τους επιστήμονες να παραβρεθούν στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο (5μμ) και με ενδιαφέρον να ακούσουμε έστω και τώρα τις απόψεις τους. Και αυτό το λέμε διότι ήταν δέσμευση και του Δημάρχου αλλά και του αναπληρωτή του, πως πριν την παραλαβή της μελέτης θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή συνεδρίαση σε όλους τους δημότες του Λιτοχώρου. Προφανώς τους είχε απορροφήσει τόσο πολύ το συντριβάνι της πλατείας και το ξέχασαν !!![opb][op6]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.