Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Πρόσκληση προς τους Μαθητές και τους Γονείς του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Λιτοχώρου.



Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές,

Οι θεμελιώδεις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, που πραγματοποιήθηκαν τη φετινή χρονιά, δημιουργούν έντονους προβληματισμούς στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και στους γονείς και στους μαθητές. Καλούμαστε λοιπόν, ως σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων να συνδράμουμε και στις αυξημένες ανάγκες σας για πλήρη ενημέρωση αναφορικά με το Νέο Εξεταστικό Σύστημα αλλά και γενικότερα σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιλογής σπουδών. Για το λόγο αυτό, προχωρήσαμε στη συνεργασία με την κορυφαία, στο πεδίο του επαγγελματικού προσανατολισμού, επιστημονική ομάδα του εκπαιδευτικού ομίλου EMPLOY.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, αποφασίσαμε την υλοποίηση μιας διάλεξης Επαγγελματικού Προσανατολισμού με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ Χρήστο Ταουσάνη, Διδάκτορα Α.Π.Θ., σύμβουλο σταδιοδρομίας και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα.
Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς τους για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. αλλά και γενικότερα τις σπουδές και τα επαγγέλματα. Παράλληλα, θα αναλύσει όλα εκείνα τα σημεία που θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο μαθητής της Α΄- Β’ τάξης όσο και ο υποψήφιος της Γ΄ Λυκείου και θα αναφερθεί σε πλήθος θεμάτων όπως:
  • Τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος και οι Προοπτικές στην αγορά εργασίας
  • Το Νέο Λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα
  • Η έξυπνη επιλογή ομάδας Προσανατολισμού και επιστημονικού Πεδίου
  • Καινοτόμες ειδικότητες για την ελληνική αγορά εργασίας
  • Νέες αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο
  • Σχολές Γρίφοι
  • Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων
  • Έξυπνες Επιλογές Σχολών ανά Επιστημονικό Πεδίο
  • Στρατιωτικές – Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, Πυροσβεστική Ακαδημία, Λιμενικό Σώμα
  • Μηχανογραφικό Κύπρου
  • Έξυπνες Εναλλακτικές Διέξοδοι μέσω μεταπτυχιακών προγραμμάτων
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε τον πλέον ενημερωμένο Οδηγό Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα 2017» (εκδ. Πατάκης) στη μειωμένη τιμή που εξασφάλισε για όλους τους συμμετέχοντες ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Λιτοχώρου, στα 10€ από 24€ που στοιχίζει στα βιβλιοπωλεία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 19-03-2017και η ώρα προσέλευσης είναι στις 18.00 μ.μ. στην αίθουσα του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου.
Θεωρούμε πως η παρουσία σας σε μια τέτοια ομιλία κρίνεται απαραίτητη και θα περιμένουμε με χαρά να σας υποδεχτούμε.
Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ
[opb][op10]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.