Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΜΟΧΛΑ – ΦΑΡΜΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ: Να τροποποιηθούν οι χρήσεις γης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ώστε να επιτρέπονται χιονοδρομικές, αθλητικές, και αεραθλητικές δραστηριότητες.

Προτάσεις για την Τοπική Ανάπτυξη
Της ΜΟΧΛΑ – ΦΑΡΜΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ

Για την παράταξή μας, το Συνδυασμό Ευθύνης, υπάρχουν προτάσεις για μεγάλα έργα, που δεν απαιτούνται κονδύλια ούτε ένα ευρώ!!
ΠΡΟΤΑΣΗ 1
Να υπογραφεί το νέο προεδρικό διάταγμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κτηματικής Αλλαγής, σύμφωνα με την πρόταση της αρμόδιας επιτροπής της Αντιπεριφέρειας Πιερίας η οποία τροποποιεί τις ζώνες του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, και τις χρήσεις γης μέσα στον Εθνικό Δρυμό, όπου επιτρέπει χιονοδρομικές, αθλητικές, και αεραθλητικές δραστηριότητες. Οι δραστηριότητες αυτές θα αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστικών επενδύσεων στην Γ ζώνη και κυρίως στο σύνολο της παραολύμπιας περιοχής από την Ν. Έφεσο ως τους Νέους Πόρους. Αυτή η προοπτική θα καταστήσει τον Όλυμπο και την περιφέρεια του Δήμου Δίου-Ολύμπου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ, με κέντρο το μυθικό βουνό.
ΠΡΟΤΑΣΗ 2



Το παλιό ανενεργό εργοστάσιο Ξυλείας (300 στρεμμάτων) της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας στην διασταύρωση Λιτοχώρου ανήκει στην Δημοτική έκταση των 13.000 στρεμμάτων που κέρδισε οριστικά και τελεσίδικα ο Δήμος Λιτοχώρου το 2006. (κτήμα Νο 11 του Λιτοχωρινού Δημοτικού Κτηματολογίου). Ο δήμος Δίου Ολύμπου θα απαιτήσει να αποχωρήσει το Δασαρχείο και να παραδοθεί η εν λόγω ιδιοκτησία στον δήμο. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για μακροχρόνια ενοικίαση της έκτασης αυτής σε επενδυτές για δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων υψηλών προδιαγραφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.