Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Με την εμπιστοσύνη σας, στις εκλογές της 18ης Μαΐου, βάζουμε όλοι μαζί τα θεμέλια στο νέο οικοδόμημα που οραματίζεται η «ΑΛΗΘΕΙΑ


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΤΟ ΔΙΟΝ (4-5-2014)

Συνδημότισσες - συνδημότες,
Τους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου, το Δίον, το ιερό των Μακεδόνων επιλέξαμε για να μπούμε στην τελική ευθεία του προεκλογικού μας αγώνα.
Με αυτή την επιλογή σηματοδοτούμε το σεβασμό και την υπερηφάνεια μας για τον τόπο που γεννηθήκαμε και κατοικούμε, την ευθύνη μας για την προβολή της κληρονομιάς μας, αλλά και το όραμά μας και τη φιλοδοξία μας να κάνουμε το Δήμο Δίου-Ολύμπου αντάξιο της ιστορίας του τόπου.
Για να γνωρίζουν όλοι, θα σας πω λίγα λόγια για το ποιος είμαι, από πού έρχομαι και τι μπορώ να κάνω. Ποιες είναι οι γνώσεις μου, η εμπειρία μου, η διοικητική μου επάρκεια και η ικανότητα να οραματίζομαι, να σχεδιάζω και να δημιουργώ.

Είμαι ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης του Γεωργίου και της Σοφίας, γεννήθηκα στην Κατερίνη το 1958 και είμαι μόνιμος κάτοικος της Νέας Εφέσου. Είμαι παντρεμένος κι έχω δύο παιδιά, τη  Σοφία και Ευδοξία. 
Είμαι Πτυχιούχος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και Πτυχιούχος Εκτελωνιστής της Τελωνειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Έχω Μεταπτυχιακό σεμινάριο σε πτυχιούχους Οικονομικών Επιστημών για τη στελέχωση Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων.
Υπηρέτησα ως Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου επί 9 χρόνια. Το Δίκτυο των Υπηρεσιών του ΨΝΠΟ που αναπτύχθηκε, χαρακτηρίστηκε ως πρότυπο δίκτυο παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας «το πληρέστερο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» σε διεθνές forum του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.). Υπηρέτησα, επίσης, ως Διοικητής στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Υπήρξα Πρόεδρος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ) Πιερίας (2006-2009) δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία. Διοργάνωσα και συμμετείχα σε πολλά Συνέδρια και Σεμινάρια με ομιλίες και παρουσιάσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Σήμερα διατηρώ Φοροτεχνικό Γραφείο στην Κατερίνη, με πολλές δραστηριότητες.
Πατριώτισσες-Πατριώτες, 
Στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου καλούμαστε να αναδείξουμε τη νέα Δημοτική Αρχή της επόμενης πενταετίας. Να επιλέξουμε αυτούς που θα ασκήσουν την τοπική εξουσία. Να δώσουμε το πραγματικό νόημα και περιεχόμενο στο ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Να καθορίσουμε την ποιότητα των εκπροσώπων μας και τα χαρακτηριστικά της χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις πολύπλευρης ανάπτυξης για να ζήσουν τα παιδιά μας σε έναν καλύτερο τόπο, μια καλύτερη κοινωνία, με σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες.
Στον πανέμορφο και ιστορικό τόπο που έχουμε την τύχη να ζούμε, αλλά και τη μεγάλη ευθύνη να προβάλλουμε και να κάνουμε καλύτερο, οφείλουμε να επιλέγουμε τους εκπροσώπους μας με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, και μοναδική επιθυμία ένα καλύτερο αύριο για όλους.
Το παρόν δε μας ικανοποιεί, δεν είναι αντάξιο του τόπου μας και των κατοίκων του. Όλοι επιθυμούν ένα καλύτερο μέλλον, το οποίο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αν αφήσουμε πίσω το παλιό, τις ξεπερασμένες αντιλήψεις, τις αναχρονιστικές μεθόδους, τους αργούς ρυθμούς, τις περιορισμένες δυνατότητες αξιοποίησης των ευκαιριών.
Υπάρχουν αυτοί που εκπροσωπούν το παλιό σε απόσταση από τους δημότες. Υπάρχουν αυτοί που πρεσβεύουν το νέο δίπλα στους δημότες, με κοινά οράματα και δυνατότητες πραγματοποίησης. Το ερώτημα στον ψηφοφόρο δημότη είναι: Ίδια ή καλύτερα; Παλιό ή νέο; Στασιμότητα ή πρόοδο;
Βρίσκομαι εδώ, διότι η αγάπη μου για τον τόπο και τους συνανθρώπους μου, η επιτακτική ανάγκη για αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του Δήμου μας, με ώθησε στην απόφαση να αναλάβω την πρωτοβουλία δημιουργίας δημοτικής παράταξης, για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες όλων για μια Δημοτική Αρχή που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες αλλά και δυνατότητες της περιοχής. Μια Δημοτική Αρχή με όραμα, σχέδιο, πρόγραμμα και δυνατότητες υλοποίησής τους. Μια Δημοτική Αρχή που θα ενημερώνει τους Δημότες και θα ενημερώνεται από αυτούς, που θα αξιοποιεί όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και κάθε πολίτη που θέλει να προσφέρει.
Ο Συνδυασμός «ΑΛΗΘΕΙΑ» δημιουργήθηκε από τη δική σας απαίτηση για αλλαγή, όχι μόνο στα πρόσωπα, αλλά και στη νοοτροπία άσκησης διοίκησης. Από την ανάγκη όλων μας για επιστροφή στην ουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι η ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.
Μαζί με τους άξιους συνεργάτες της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ», ολοκληρώσαμε έγκαιρα την ενημέρωση των συνδημοτών μας, μέσα από ενημερωτικές συναντήσεις σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου. Παρουσιάσαμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας, εστιάσαμε στα προβλήματα και τα μειονεκτήματα και αναλύσαμε τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Στις συναντήσεις αυτές και μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο, κάναμε ήδη πράξη την πρώτη μας δέσμευση: τη συμμετοχή των πολιτών. Ακούσαμε, συζητήσαμε, απαντήσαμε. Αναπτύξαμε ήδη μία σχέση εμπιστοσύνης, που διέπεται από αμοιβαία πίστη και αισιοδοξία για το μέλλον.
Εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ με προτάσεις που: Αξιοποιούν το χθες, απαντούν στις προκλήσεις του σήμερα και στοχεύουν στο δημιουργικό και αναπτυξιακό μέλλον του Δήμου μας, με οδηγό την ΑΛΗΘΕΙΑ, με εφόδιο τη ΓΝΩΣΗ, με δέσμευση για ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στη διοίκηση και κυρίως με ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Μέσα από το διάλογο, τη σύνθεση, τη συναίνεση και ένα ρεαλιστικό και φιλόδοξο πρόγραμμα διοίκησης και ανάπτυξης, ενωμένοι προχωράμε στην επόμενη μέρα να οικοδομήσουμε το νέο Δήμο, με κυρίαρχο σημείο αναφοράς τον Όλυμπο. Σ’ αυτή την πρωτοβουλία, σ’ αυτή την προσπάθεια, συντονίζουμε το βηματισμό μας και προχωράμε μαζί. Από τη Νέα Έφεσο έως τους Νέους Πόρους, σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και τους οικισμούς, αντιμετωπίζοντας ισότιμα όλες τις περιοχές, όλους τους δημότες, όλα τα προβλήματα. Διαρκής προσπάθεια για όλους και για όλα, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες, χωρίς διακρίσεις και αδικίες. Δεν ακολουθούμε τον εύκολο δρόμο της απλής διαχείρισης των πραγμάτων, αλλά χαράζουμε όλοι μαζί το δρόμο της ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ για το δήμο μας.
Ο Συνδυασμός «ΑΛΗΘΕΙΑ» καταθέτει τη νέα πρόταση Διοίκησης του Δήμου, που στηρίζεται στην:
  • Ορθολογική οικονομική διαχείριση.
  • Ολοκλήρωση (βασικών) έργων υποδομής.
  • Βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες.
  • Δημιουργική σύνθεση όλων των δυνάμεων.
  • Ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων.
  • Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και πλήρη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
  • Αξιοποίηση του αστείρευτου φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
  • Συστηματική και δημιουργική προβολή του Δήμου από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.
Κρατάμε ψηλά τις προσδοκίες κάθε δημότη
Τιμούμε και καμαρώνουμε τον τόπο μας
Χτίζουμε την επόμενη ημέρα που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Αγαπητοί μου,
Με την εμπιστοσύνη σας, στις εκλογές της 18ης Μαΐου, βάζουμε όλοι μαζί τα θεμέλια στο νέο οικοδόμημα που οραματίζεται η «ΑΛΗΘΕΙΑ». Με ενθουσιασμό, με πίστη στις δυνατότητες του τόπου μας, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, ενωμένοι θα νοικοκυρέψουμε το Δήμο μας, με διάλογο και συνεργασία. Είμαστε ο μόνος ελεύθερος και ανεξάρτητος συνδυασμός και δεν έχουμε καμία δέσμευση από κέντρα εξουσίας. Στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής ζητούμε τη ψήφο σας για να συμπορευτούμε ενωμένοι, όλοι μαζί στη νέα εποχή. Για ένα Δήμο που μας αξίζει. Ένα Δήμο στολίδι στην Κεντρική Μακεδονία, υπόδειγμα σε όλη την Ελλάδα.
Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Κωνσταντίνος Γ. Δημητριάδης


Υπ. Δήμαρχος Δήμου Δίου Ολύμπου





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.