Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Επίσκεψη της υφυπουργού εμπορίου της Σερβίας, L.Stankovic, στον Δ.Δίου-Ολύμπου.













ΕΓΙΝΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

Τη συνεργασία του δήμου Δίου-Ολύμπου σε διάφορα θέματα καθώς και την ανταλλαγή επισκέψεων Ελλήνων στη Σερβία και Σέρβων προς την περιοχή του Ολύμπου, ζήτησε και συζήτησε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός εσωτερικού-εξωτερικού εμπορίου και τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, Liljana Stankovic, επισκεπτόμενη τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου.
Η συνάντηση με τον κ. Παπαθανασίου έγινε στο γραφείο του στο Λιτόχωρο, συνοδευόμενη από συνεργάτες της. Από την πλευρά το δήμου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κωτούλης, η αντιδήμαρχος Σοφία Ζουρζούρα, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ελευθερίου ενώ προς το τέλος της συνάντησης συμμετείχε και ο τουριστικός επιχειρηματίας Θανάσης Μπίντας, ο οποίος έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Σερβία και γνωρίζει πολύ καλά τη σερβική γλώσσα.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ
Όπως ανέφερε η κ. Stankovic, η παρουσία της στον Δ.Δίου-Ολύμπου σχετίζεται με προγράμματα ομαδικών επισκέψεων Σέρβων στην περιοχή (70 – 100 άτομα κάθε φορά) και μάλιστα στο πλαίσιο εναλλακτικού τουρισμού.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι 70 περίπου Σέρβοι που έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα εφαρμόζουν πρόγραμμα υγείας και ευεξίας ενώ, πέρα από τις επισκέψεις στη θαλάσσια περιοχή, έχουν ήδη πραγματοποιήσει περιπάτους και διαδρομές στον Όλυμπο αλλά και διάφορες άλλες επισκέψεις, όπως π.χ. στο βυζαντινό μουσείο της Ι.Μ.Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Ο δήμαρχος κ. Παπαθανασίου συζητώντας με την υφυπουργό της Σερβίας, αφού αναφέρθηκε στον δήμο Δίου-Ολύμπου, είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Όλυμπος και οι παρολύμπιες περιοχές κρύβουν ομορφιές και ευκαιρίες για επισκέψεις, εκδρομές, διαμονή, αθλήματα, ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κλπ ενώ διαβεβαίωσε ότι ο δήμος πάντοτε επιδεικνύει πνεύμα συνεργασίας με επισκέπτες, φορείς και εκπροσώπους φορέων, ιδιαίτερα δε από το εξωτερικό.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος κ. Ζουρζούρα , η οποία, σημειωτέον, μετέφραζε και την όλη συζήτηση στα αγγλικά και στα ελληνικά, παρείχε προς την κ. υφυπουργό διάφορες ζητηθείσες πληροφορίες σχετικά με την περιοχή. Επιπλέον, η υφυπουργός συζητώντας με την αντιδήμαρχο έθιξε και θέματα που αφορούν την προώθηση γυναικείας επιχειρηματικότητας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο δήμαρχος όσο και η αντιδήμαρχος αλλά και ο κ. Ελευθερίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης και μιλώντας για τις παραδοσιακές σχέσεις Σερβίας και Ελλάδας, γύρισαν το ρολόι της σκέψης, του χρόνου και της μνήμης, πριν από 15 – 20 χρόνια.
Συγκεκριμένα, θυμήθηκαν την περίοδο όπου η Σερβία ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση και που ο τότε δήμος Λιτοχώρου, με δήμαρχο πάλι τον κ. Παπαθανασίου αλλά και με τη βοήθεια συνεργατών του, δημοτών, φορέων καθώς και άλλων πολιτών της Πιερίας, διοργάνωναν επισκέψεις αδελφότητας και έμπρακτης αλληλεγγύης (ανθρωπιστική βοήθεια) προς χάριν του δοκιμαζόμενου λαού της Σερβίας.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με γνωστοποίηση από την πλευρά της υφυπουργού εσωτερικού-εξωτερικού εμπορίου και τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, Liljana Stankovic, ότι περί τους 150 Σέρβους αναμένεται, το επόμενο διάστημα, να βρίσκονται στην περιοχή. Για τις επισκέψεις αυτές, δήμαρχος και υφυπουργός εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η παρουσία των Σέρβων στην περιοχή θα συνεχιστεί επ’ ωφελεία και των δύο πλευρών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.