Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Σοφία Ζουρζούρα: Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η καλή Ελλάδα!


ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΟΧΘΕΙ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ, ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΩΣ.

Μόνο συγχαρητήρια και εκατοντάδες μπράβο αξίζουν σε όσους συνετέλεσαν στην πραγμάτωση   μιας εξαιρετικής διοργάνωσης, πρωτόγνωρης  για το τόπο μας. Της μαθητιάδας  αρχαίου δράματος.  Υπέροχες παραστάσεις από μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα  ζωντάνεψαν το αρχαίο θέατρο του Δίου,  σε μια αναβίωση των  ΤΑ ΕΝ ΔΙΩ ΟΛΥΜΠΙΑ,  που είχε καθιερώσει ο βασιλιάς της Μακεδονίας Αρχέλαος. 

Μαθητές, καθηγητές,  δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σκηνοθέτες, υπάλληλοι του Δήμου μας και πολλοί ακόμα συντοπίτες μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό  τους  για μια πετυχημένη διοργάνωση.  Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» είναι το λιγότερο που μπορούμε να απευθύνουμε εκ μέρους του Δήμου Δίου Ολύμπου. 

Κατά γενική δε ομολογία  τα σχολεία του Δήμου μας (Γυμνάσιο και Λύκειο  Λιτοχώρου )  έκλεψαν κυριολεκτικά τις εντυπώσεις με τις υπέροχες παραστάσεις τους. Ως  αντιδήμαρχος πολιτισμού αλλά και ως εκπαιδευτικός ένιωσα υπερήφανη για αυτό.  Όπως και για το γεγονός ότι τα σχολεία μας και οι εκπαιδευτικοί ακόμα και σήμερα παρά τα χαστούκια  που δέχεται η παιδεία μας μπορούν να παράγουν έργο και πολιτισμό.

Σήμερα που η χώρα μας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις, σήμερα που ο ανθρώπινος πόνος  έχει γίνει  μια καθημερινή  ζοφερή  πραγματικότητα, οι μαθητές και οι καθηγητές τους  μας έδειξαν ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. 

Σήμερα που μια νέα μορφή  σκοταδισμού κάνει την εμφάνισή της, οι μαθητές και οι καθηγητές φώναξαν ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα.


Μια Ελλάδα που μοχθεί, προβληματίζεται, αγωνιά, γεννά πολιτισμό και φως. Υπάρχει και η ΚΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.