Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Τα logistics, οι προοπτικές και η αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια 4ο Διεθνές Συνεδρίο Εφοδιαστικής Αλυσίδας από το ΤΕΙ Κατερίνης (14-15/9/2018)






Στα οφέλη που προκύπτουν για την Πιερία από την λειτουργία του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα του παραρτήματος του ΤΕΙ Κατερίνης, αναφέρθηκε η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα στον σύντομο χαιρετισμό της, από το βήμα του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας «4rd Olympus ICSC», που και φέτος διοργανώθηκε και πάλι στην πόλη της Κατερίνης, έδρα του Τμήματος, την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο (14 & 15/9).
Μεγάλη η ζήτηση στην αγορά εργασίας των αποφοίτων
Η κα Σκούφα συνεχάρη τον προϊστάμενο του Τμήματος, κ. Δ. Τριανταφύλλου, τους καθηγητές και όλο το προσωπικό του ΤΕΙ, για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται, η οποία μεταφράζεται στην απορρόφηση των αποφοίτων σε επιχειρήσεις της Πιερίας αλλά και πανελλαδικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΤΕΙ Κατερίνης ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια και σε όλο αυτό το διάστημα παρήγαγε όπως αναφέρθηκε 500 αποφοίτους από τους οποίους περισσότεροι από 400 εργάζονται σε επιχειρήσεις. Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά στο ΤΕΙ όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι δίπλα σας όπου με χρειαστείτε, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Σκούφα.
Το Διεθνές Συνέδριο
Το Συνέδριο διοργανώθηκε  και αυτή τη χρονιά σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης και Logistics του Τμήματος Μηχανολόγων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνδιοργάνωση συμμετείχαν  πολλοί φορείς του κλάδου. Η επίσημη έναρξη έγινε το απόγευμα της Παρασκευής και για δύο μέρες οι συμμετέχοντες, είχαν τη ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες αλλά και να έρθουν σε επαφή με το κόσμο των επιχειρήσεων της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.
Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν προτάσεις, έρευνες και εργασίες από ακαδημαϊκούς, ερευνητές, απασχολούμενους και επαγγελματίες, με σκοπό να αναπτυχθούν συνέργειες και συνεργασίες και απώτερο  στόχο την ανάπτυξη του κλάδου της  Εφοδιαστικής Αλυσίδας, όπου οι πτυχιούχοι θα μπορούν να προσφέρουν τις γνώσεις τους και οι επιχειρηματίες θα μπορούν να δραστηριοποιούνται με καλές προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας.
Ολοκληρωμένη στρατηγική με logistics
Τις εργασίες παρακολούθησε επίσης ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης ο οποίος αναφέρθηκε στη χάραξη και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής και στρατηγικής για την οργάνωση, λειτουργία, ανάπτυξη και αξιοποίηση των λιμένων της χώρας, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες των  logistics.
Εφοδιαστική αλυσίδα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος
Όπως επισημάνθηκε, το Τμήμα Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΤΕΙ Κατερίνης θα παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον, καθώς όπως σημείωσε η αντιπρύτανης της Σχολής, για το συγκεκριμένο Τμήμα στην Κατερίνη, η απόφαση να μην αλλάξει τίποτα, να συνεχίζει την λειτουργία του και να επεκταθεί, όταν άλλα τμήματα συγχωνεύτηκαν, ήταν ομόφωνη.
Τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συγχωνεύτηκαν δημιουργώντας το «Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος» . Μάλιστα, οι Σχολές και τα τμήματα του νέου Πανεπιστημίου θα ενταχθούν στο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το έτος 2019.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.