Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΕΙ ΜΕ ΘΕΜΑ «Σύγχρονες Τεχνολογίες και Τεχνικές Αειφορικής Παραγωγής Οπωροκηπευτικών»



Η αειφορική παραγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων αφορά στη μείωση των εισροών ενέργειας, χημικών και νερού στην παραγωγή φρούτων και λαχανικών, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στον τομέα αυτό ,συμπεριλαμβανομένης και της πιστοποίησης των διαδικασιών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ΑΕΙ για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ)

«Σύγχρονες Τεχνολογίες και Τεχνικές Αειφορικής Παραγωγής Οπωροκηπευτικών»

Το παρόν έργο έχει τίτλο «Σύγχρονες Τεχνολογίες και Τεχνικές Αειφορικής Παραγωγής Οπωροκηπευτικών» και αφορά στην εκπαίδευση αποφοίτων ΑΕΙ σε θέματα αιχμής του τομέα κηπευτικών και δενδροκομικών καλλιεργειών, τα οποία έχουν προκύψει ως αποτελέσματα έρευνας των τελευταίων ετών τόσο στα τρία μεγάλα Γεωπονικά Ιδρύματα της χώρας μας που συμμετέχουν στο έργο, όσο και γενικότερα.

Η αειφορική παραγωγή είναι εξαιρετικά σημαντική στη σύγχρονη εποχή και με την οικονομική κρίση της χώρας μας αποκτά ιδιαίτερη δυναμική και σημαντικές προοπτικές. Έτσι, η υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών και τεχνικών στην παραγωγή φρούτων και λαχανικών και η πιστοποίηση της αποτελεί σήμερα προϋπόθεση για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών πράσινων επιχειρήσεων. Για τη διάδοσή τους θα εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα δράσης μέσω του οποίου η υπάρχουσα σήμερα και αποκτηθείσα την τελευταία δεκαετία γνώση να διαχυθεί επιτυχώς στους εκπαιδευόμενους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 150 ωρών περιλαμβάνει τις παρακάτω εκπαιδευτικές ενότητες οι οποίες συμπληρώνουν 21 μονάδες ECTS:

ΕΕ1: Συστήματα πιστοποιημένης παραγωγής
ΕΕ2 Καλλιέργειες οπωροκηπευτικών
ΕΕ3 Τεχνολογίες αειφορικής παραγωγής οπωροκηπευτικών
ΕΕ4. Εφαρμογές νέων τεχνολογιών στην καλλιέργεια οπωροκηπευτικών και
ΕΕ5. Καλλιέργειες κηπευτικών υπό κάλυψη

Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων θα γίνει μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση όλων των σύγχρονων τεχνικών και τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα για την αειφορική παραγωγή και πιστοποίηση των οπωροκηπευτικών δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα αντικείμενα με ιδιαίτερο επαγγελματικό ενδιαφέρον.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα υλοποιηθούν πέντε(5) σεμιναριακοί κύκλοι σπουδών και θα εκπαιδευτούν 85 άτομα.

Καθώς ο αριθμός των αιτήσεων που έχει ληφθεί υπερκαλύπτει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων των προγραμματισμένων κύκλων εκπαίδευσης στο έργο, το πρόγραμμα δεν θα δεχθεί άλλες αιτήσεις για τους προγραμματισμένους κύκλους.


Δυνατότητα νέων αιτήσεων θα δοθεί εκ νέου μετά το τέλος Οκτωβρίου του 2015.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.