Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Συνεδρίαση για την κατασκευή αγαλμάτων των Χρήστου Κάκκαλου, Frederic Boissonnas και Daniel Baud-Bovy





Συνεδρίασε την Τρίτη 10 Ιουνίου 2015 στο γραφείο του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου η ομάδα εργασίας «για την κατασκευή αγαλμάτων των Χρήστου Κάκκαλου, Frederic Boissonnas και Daniel Baud-Bovy και συναφών θεμάτων», με παρόντα όλα τα μέλη της, πέρα από το νυν Δήμαρχο, τον Πρώην Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου, το διαχειριστή του Καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» Κώστα Ζολώτα, τον πρόεδρο της ΕΟΟΑ Δημήτρη Γεωργούλη και τον καθηγητή Γιάννη Κυρίτση.

Κοινή επιθυμία της ομάδας εργασίας η κατασκευή μπρούντζινων αγαλμάτων των παραπάνω. Για το σκοπό αυτό προγραμματίστηκαν συγκεκριμένες επαφές με κατασκευαστές αλλά και φορείς χρηματοδότησης.
Επιπρόσθετα, συμφωνήθηκε να εκπονηθεί η νέα έκδοση του Δήμου Δίου – Ολύμπου, που θα διαδεχθεί την πολύ πετυχημένη έκδοση «Ο Όλυμπος του Boissonnas» την επιμέλεια της οποίας είχε ο Γιάννης Κυρίτσης. Η νέα αυτή έκδοση θα περιέχει ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό και αποσπάσματα από τη διεθνή βιβλιογραφία και τον τύπο για τον Όλυμπο που φυλάσσονται κυρίως στη βιβλιοθήκη της ΕΟΟΑ στην Αθήνα, ως ευγενική χορηγία της ομοσπονδίας δια του προέδρου της Δημήτρη Γεωργούλη, ενώ την ψηφιοποίηση του υλικού θα αναλάβει ο Δήμος.


Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.