Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ……( που ακόμη δεν πέρασε) Ρομπάι : «Είμαστε στο ίδιο πλοίο αντιμετωπίζοντας την ίδια καταιγίδα και πρέπει να βρεθεί η πυξίδα»






Χτες το βράδυ στις Βρυξέλλες  ο Χερμαν Βαν Ρομπάι μίλησε κατά τη διάρκεια συνεδρίου σε επιχειρηματικό κοινό στο Cercle de Lorraine για τα Ευρωπαϊκά δρώμενα και το οδοιπορικό της κρίσης τα τελευταία χρόνια με ειδική αναφορά στη χώρα μας. Ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο βιβλίο του « Η Ευρώπη στην Καταιγίδα» περιγράφει  όλο το χρονικό της κρίσης από το 2010-2014 με πολλές αναφορές στο χειρισμό της κατάστασης στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, γράφει ότι το ξέσπασμα της κρίσης ήταν μια δραματική στιγμή με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Ήταν τότε που έγινε αντιληπτό ότι το κοινό νόμισμα ήταν σε κίνδυνο και όφειλαν να αναθεωρήσουν πριν οι επιπτώσεις επιβαρύνουν όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια σημαντική στιγμή ήταν η αρχική συνάντηση του το 2010 με τον Νικολα Σαρκοζι και την Ανγκελα Μερκελ στην οποία συμφώνησαν ότι η θεμελιώδης αρχή της ‘κοινής υπευθυνότητας για την οικονομική σταθερότητα στην ΕΕ’ έπρεπε να τηρηθεί γι’ αυτό ήταν αναγκαία η αποφασιστική και συντονισμένη δράση από τα κράτη μέλη. «Είμαστε στο ίδιο πλοίο αντιμετωπίζοντας την ίδια καταιγίδα και πρέπει να βρεθεί η πυξίδα». 

Στην φωτογραφία ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράφει το σχετικό βιβλίο προς την δικηγόρο Ελένη Παπανικολάου από τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος  στην Ε.Ε. 
[op14]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.