Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.



Την τελευταία εβδομάδα, εκτυλίχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σκηνές που πραγματικά παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Όταν φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ με απόφαση των Γενικών τους Συνελεύσεων, θέλησαν να προβούν σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα όλων στη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση και την Εργασία, τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες είχαν «στρατοπεδεύσει» γύρω από το κτίριο του Πανεπιστημίου, με ευθύνη του νέου Πρύτανη του Ιδρύματος.
Την ίδια στιγμή, με εντολή των Πρυτανικών Αρχών, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος «κρατήθηκαν» όμηροι στο χώρο της ίδιας τους της εργασίας και οι φοιτητές αντιμετωπίστηκαν με χημικά και ξύλο.
Οι Πρυτανικές Αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού, σε μέλη της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού ΑΕΙ-ΤΕΙ, σε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καθώς και στην Επιθεώρηση Εργασίας και την εκπρόσωπο των εργαζομένων στη Σύγκλητο.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει στο σύνολό της αυτές τις πρακτικές. Θεωρούμε ότι στην ελληνική κοινωνία αξίζει και ταιριάζει ένα Πανεπιστήμιο στο οποίο δεν θα ποινικοποιούνται οι συλλογικές διαδικασίες, η συλλογική δράση και τα εργασιακά δικαιώματα. Ένα Πανεπιστήμιο που δεν θα εγκαταλείπεται έρμαιο στις απαιτήσεις των ιδιωτικών συμφερόντων.
Εκτιμούμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση δεν βοηθά προς την κατεύθυνση εκτόνωσης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από τους χώρους του Πανεπιστημίου.
Στηρίζουμε το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, ο οποίος μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, δίνει δίκαιη μάχη ενάντια σε αυτή την επίθεση – επίδειξη ακραίου αυταρχισμού, καταστολής και κατάργησης δημοκρατικών κεκτημένων, καθώς και τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για:
·                                 Την Πέμπτη 23/10: Συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών στις 12:00 στα Προπύλαια και Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 18:00.
·                                 Την Πέμπτη, 6/11: Διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητικών συλλόγων, συλλόγων εργαζομένων, σωματείων και άλλων φορέων.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.