Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Εορτασμοί 28ης Οκτωβρίου στο Λιτόχωρο.





Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκαν στο Λιτόχωρο, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, παρεβρέθη στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντων των εφημέριων των ενοριών του Λιτοχώρου. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων του ’40. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό και κατέθεσαν στεφάνι, ο διοικητικής XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος κύριος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Επιπυραγός κύριος Αναστάσιος Καρατζάς, ο διοικητής του ΑΤ Λιτοχώρου Αστυνόμος Α’ κύριος Ιωάννης Σαββίδης, ως εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης, ο π. Δήμαρχος Λιτοχώρου κύριος Νικόλαος Κουκουτάτσιος, η γραμματέας του Συλλόγου Τριτέκνων «ο Άγιος Διονύσιος» κυρία Αικατερίνη Φωτίου – Κλιτσινίκου και αντιπροσωπείες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λιτοχώρου.

Το συμβολισμό των αγώνων του Έθνους μας κατα τη διάρκεια της κατοχής, απο την οποία βγήκαμε νικητές, ως έναυσμα για την ανύψωση του ηθικού μας για την ευτυχή έξοδο απο την κρίση, τόνισε με τη συγκινητική και ενδιαφέρουσα ομιλία της, η φιλόλογος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου, κυρία Δέσποινα Καρτσιούνα – Παπαζαχαρία.

Ακολούθησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, την οποία ο Δήμαρχος παρακολούθησε ανάμεσα στους πολίτες αφού κάλεσε να λάβουν συμβολικά τη θέση του στην εξέδρα των επισήμων, συνδημότες που έζησαν τα δεινά του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου μαζί με την ηγεσία των ενστόλων και κληρικών.



        Το Γραφείο Τύπου Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.