Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μετατροπή ληγμένων τροφίμων σε βιοαέριο από την Unilever.



Τη συνεργασία της με την Genesis Biopartner στη συλλογή και μετατροπή ληγμένων τροφίμων σε ανανεώσιμη ενέργεια ανακοίνωσε η Unilever.


Σύμφωνα με το Business review Romania, ληγμένα τρόφιμα -κυρίως παγωτό και μουστάρδα- θα συγκεντρώνονται στο εργοστάσιο Filipestii de Padure στη Ρουμανία και θα μετατρέπονται σε ανανεώσιμη ενέργεια.

Το εργοστάσιο βιοαερίου Filipestii de Padure εγκαινιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι και αποτελεί επένδυση 5 εκατ. ευρώ της ρουμανικής Genesis Biopartner. Το εργοστάσιο παράγει 1 MW ηλεκτρικής ενέργειας και 1,2 MW θερμικής ενέργειας, ενώ πρώτος του πελάτης ήταν τοπικός παραγωγός κρέατος Cristim.

«Η συνεργασία μας με τη Genesis Biopartner αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά στην συνεισφορά μας στο κομμάτι της αειφορίας. Είμαστε ευτυχείς που τα ληγμένα τρόφιμα θα μετατρέπονται σε ενεργειακούς πόρους για την τοπική κοινωνία», δήλωσε ο Catalin Oprişan, Διευθυντής εφοδιαστικής αλυσίδας Unilever της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης.

Unilever έχει ως στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά μήκος της γραμμής παραγωγής της, σύμφωνα με το Sustainable Living Plan (USPL).

Σημειώνεται ότι η ισχύς της Ρουμανίας άγγιξε τα 100 MW από βιομάζα και βιοαέριο τον περασμένο, σύμφωνα με την Transelectrica.

ΠΗΓΗ: www.enegypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.