Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΝΙΟΒΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ: Η πολιτική μας για τον αθλητισμό.

Ο αθλητισμός δεν πρέπει να είναι προνόμιο λίγων και προνομιούχων πολιτών. Απαιτούνται προγράμματα μαζικής άθλησης που να απευθύνονται στο παιδί, στη γυναίκα, στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στους ενήλικες, στελεχωμένα με εξειδικευμένους επιστήμονες.
Οι επιδιωκόμενοι στόχοι της παράταξης μας είναι:
-Ανάπτυξη- Αναβάθμιση- Επαναξιοποίηση των ήδη εγκαταλειμμένων και υποχρηματοδοτούμενων αθλητικών χώρων, που υλοποιήθηκαν για την Ολυμπιάδα του 2004 και σήμερα υπολειτουργούν.
- Αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για κατασκευή νέων αθλητικών κέντρων, ανοικτών κολυμβητηρίων, κέντρων προετοιμασίας αθλητών, ελαστικών ταπήτων στίβου, χλοοταπήτων, ποδοσφαιρικών γηπέδων, μικρών κλειστών γυμναστηρίων, αιθουσών γυμναστικής και βαρέων αθλημάτων, ναυταθλητικών εγκαταστάσεων για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυνατότητες, το μορφωτικό τους επίπεδο, την ηλικία τους και τον τόπο κατοικίας τους.

-Ισόρροπη ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, ώστε κάθε πρωτεύουσα να αποκτήσει μία ολοκληρωμένη βάση αθλητικών έργων.
Υπογραμμίζουμε ότι η κατασκευή των αθλητικών υποδομών και η λειτουργία τους θα δημιουργήσει απασχόληση, που είναι επιδίωξη κάθε πρωτοβουλίας μας.
Αλλά οι υποδομές από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες άθλησης των πολιτών. Η περιφέρεια πρέπει να εκπονήσει και να προωθήσει σε συνεργασία με τους δήμους, τους αθλητικούς συλλόγους, τις υπηρεσίες εκπαίδευσης και τους εργαζόμενους στον τομέα της άθλησης προγράμματα που θα αφορούν:
-Την άθληση ατόμων με ειδικές ανάγκες και αναπηρία.
- Την υποστήριξη του σχολικού και του στρατιωτικού αθλητισμού.
-Τη στελέχωση επιτροπών ανίχνευσης νέων αθλητικών ταλέντων, που θα λειτουργούν σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας, τα τοπικά αθλητικά σωματεία και την τοπική αυτοδιοίκηση.
-Τη διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων και διοργανώσεων.
- Τη θέσπιση μέτρων κατά της βίας και της φαρμακοδιέγερσης, με πλήρη ενεργοποίηση των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών για την εφαρμογή της υφιστάμενης και ήδη πολύ αυστηρής νομοθεσίας.
Προγραμματικός μας στόχος είναι ο αθλητισμός να λειτουργεί ως παράγοντας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, ως γλώσσα συμπεριφοράς, ως κοινό κτήμα της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς.
Θέλουμε την άθληση ακόμη πιο κοντά στον πολίτη!
 Θέλουμε τους χώρους άρτια εξοπλισμένους για τον αθλητή!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.