Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Προτάσεις για την Τοπική Ανάπτυξη της ΜΟΧΛΑ – ΦΑΡΜΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ.

Προτάσεις για την Τοπική Ανάπτυξη
Της ΜΟΧΛΑ – ΦΑΡΜΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ 3
Ενιαίος πολεοδομικός σχεδιασμός του Δήμου ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Ο καλλικρατικός Δήμος Δίου-Ολύμπου συστάθηκε με την συνένωση των τριών Καποδιστριακών δήμων, του Λιτοχώρου, του Δίου και του Ανατολικού Ολύμπου. Οι τρείς αυτοί δήμοι είχαν ξεχωριστό δικό τους γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό. (Γ Π Σ), όπου η απλή συνάθροιση τους δεν ανταποκρίνεται στις μελλοντικές ανάγκες της τοπικής ανάπτυξης του Δήμου μας.(πχ παραλιακή ζώνη, πλάκα Λιτοχώρου). Οι Γενικοί Πολεοδομικοί Σχεδιασμοί και οι χρήσεις γης δεν αθροίζονται!!!

Απαιτείται η εκπόνηση νέας μελέτης ΓΠΣ για τον ενιαίο καλλικρατικό Δήμο μας για ενιαίο καθορισμό των χρήσεων γης με κύριους άξονες: Τουριστική χρήση γης, Αγροτική-Κτηνοτροφική χρήση γης, Βιοτεχνική χρήση γης, Οικιστική χρήση γης και Γενική-Μεικτή χρήση γης. Απαιτείται νέος σχεδιασμός της τοπικής ανάπτυξης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Δήμου μας. Έχουμε ευθύνες για το σήμερα και το μέλλον, για τις επόμενες γενιές!! Απαιτείται να σχεδιάσουμε καλύτερα το μέλλον του τόπου μας από την Νέα Έφεσο ως τους Νέους Πόρους.
ΠΡΟΤΑΣΗ 4


Αποζημίωση από ΥΠΕΧΩΔΕ Η σημερινή εθνική οδός και η νέα σιδηροδρομική γραμμή χρησιμοποίησε μέρος της έκτασης των 13.000 στρεμμάτων από την γέφυρα της Γρίτσας έως τη Γέφυρα της Χασκάρας. Μια έκταση 1000 στρεμμάτων απαλλοτριώθηκε χωρίς το Ελληνικό Κράτος (ΥΠΕΧΩΔΕ) να καταβάλλει στον Δήμο Λιτοχώρου τότε, το ποσό της αποζημίωσης που αναλογεί. Εκείνη την εποχή (δεκαετία του 90) η έκταση ήταν τυπικά αμφισβητούμενη, το 2006 όμως τα δικαστήρια δικαίωσαν το δήμο Λιτοχώρου με τελεσίδικη απόφαση. Σήμερα ο δήμος Δίου-Ολύμπου με όλα τα μέσα που διαθέτει θα πρέπει να διεκδικήσει την αποζημίωση που δικαιούται όπως εισέπραξαν τότε ιδιώτες ιδιοκτήτες, εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν δίπλα στην υπάρχουσα τότε εθνική οδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.