Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΘΩΜΗ ΣΟΛΔΑΤΟΥ: Είμαστε αγράμματοι τσοπαναραίοι?

Με ρώτησε κάποιος την ημέρα των εκλογών που αποδίδω την αύξηση, σε εκλογικά ποσοστά ,της Χ.Α. Και εκνευρισμένη απάντησα: «Γιατί είμαστε αγράμματοι τσοπαναραίοι» , εννοώντας ότι είμαστε ένας λαός αμόρφωτος πολιτικά και ανιστόρητος. Μετά από λίγη ώρα το ξανασκέφτηκα. Όχι δεν είμαστε τσοπαναραίοι, γιατί οι τσοπάνηδες στην τελική απολαμβάνουν την ελευθερία τους έξω στη φύση, προσέχοντας το κοπάδι τους.
 Είμαστε τα ίδια τα πρόβατα.
Είμαστε τα ίδια τα πρόβατα, κλεισμένοι στο μαντρί που μας βάζουν από την ώρα που γεννιόμαστε.
 Στο σπίτι, που οι γονείς μας μας έμαθαν να κοιτάμε «την πάρτη μας» και να ψάχνουμε να βάλουμε «μέσο» για να βρούμε δουλειά, για να κλείσουμε ένα ραντεβού στο νοσοκομείο, για μια καλύτερη μετάθεση στο στρατό κτλ.
Στο σχολείο που μας δίδαξαν την ιστορία έτσι ώστε μετά από 12 χρόνια μάθημα να θυμόμαστε μόνο τον Κολοκοτρώνη και το ’21, λες και δε συνέβη τίποτα μετά από αυτό ή δε συνέβη τίποτα άλλο πουθενά αλλού, μόνο εδώ, μόνο εμείς και κανένας άλλος. Μας έμαθαν τι κακό μας έκαναν οι Τούρκοι, πώς η Ελλάδα ήταν το κέντρο του κόσμου και πως φωτίσαμε τον κόσμο όλο.
Στην δουλειά μας, που μας έμαθαν να καλοπιάνουμε το αφεντικό και να μη διαμαρτυρόμαστε, να σκύβουμε το κεφάλι μας και να λέμε ναι σε όλα, μην τυχόν και απολυθούμε. Μας είπαν ότι οι απεργίες δεν έχουν νόημα, 5-6 τρελαμένοι είναι λέει, που όλο γκρινιάζουν αυτοί, έτσι και αλλιώς, και λένε όχι απλά για να το λένε. Και να λέμε και ευχαριστώ που έχουμε δουλειά.
Στα μπαράκια, στα κλαμπάκια, στα μπιτσόμπαρα, στις παραλίες, στα μπουζουκια, που προσπαθούμε να περνάμε πάντα τέλεια και να είμαστε πρώτη μούρη, για να το ανεβάσουμε μετά στο facebookκαι να δουν όλοι πόσο γαμάτοι είμαστε.
Στα περιοδικά της δεκάρας που αγοράζουμε και στις σαβούρες που μας δείχνει η τηλεόραση που μας έμαθαν να ασχολούμαστε μόνο με τα μαλλιά μας, τα ρούχα και τις τσάντες μας, για να καλύψουμε την βλακεία και την ανεγκεφαλιά μας.
Μα όταν έχεις τα πρόβατα κλεισμένα στο μαντρί και τα τσοπανόσκυλα να παραφυλάνε, μπορείς και να τα κάνεις ότι θέλεις. Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής. Η ΧΑ υπάρχει από το 1980 ως οργάνωση και από το 1993 ως κόμμα. Γιατί όμως να «ανέβει» τόσο πολύ τελευταία; Τι ήταν αυτό που συνέβη; Μετατραπήκαμε ξαφνικά όλοι σε ναζί και φασίστες;
Δε νομίζω.
Σε περιόδους οικονομικής ύφεσης και κρίσης αυξάνεται η αγανάκτηση του κόσμου, γιατί περνάει δύσκολα. Και όσο αυξάνεται η αγανάκτηση, τόσο το ίδιο το καθεστώς, η «άρχουσα τάξη» που λένε, αυτοί που έχουν τα φράγκα τα πολλά δηλαδή, προσπαθούν να βρουν τρόπους για να διοχετεύσουν την αντίδραση και την αγανάκτηση του κόσμου, σε ανώδυνα γι’ αυτούς κανάλια. Ακόμα και αν είναι ακροδεξιάς κατεύθυνσης. Αυτό δεν τους απασχολεί. Φτάνει να πηγαίνουν καλά οι δουλειές τους, τι είναι 5-6 δολοφονημένοι και άλλοι εκατό ξυλοκοπημένοι μετανάστες? Γιατί η Χρυσή Αυγή, παρόλο που εμφανίζεται ως η μόνη λύση για να αντιδράσουμε κλπ, δε θίγει καθόλου το ίδιο το καθεστώς, παρά δίνει χειραψίες στους εφοπλιστάδες και τους μεγαλοβιομήχανους.
Δε με πιστεύετε? Πιο τρανταχτό παράδειγμα από την άνοδο των ακροδεξιών σε όλη σχεδόν την Ευρώπη μετά την οικονομική κρίση του ’30 στην Ευρώπη, που οδήγησε και το Χίτλερ τελικά στην εξουσία, δεν υπάρχει. Και εκεί ήταν ο κόσμος αγανακτισμένος και πεινούσε. Και εκεί το σύστημα τα είχε βρει σκούρα, και μάλιστα πιο σκούρα από τώρα,γιατί έβλεπαν και μια Σοβιετική Ένωση δίπλα ακριβώς να μην έχει καθόλου κρίση και τους λαούς να έχουν αρχίσει να την καλοβλέπουν. Γιατί είχαν σε 5-6 χρόνια περίπου 19.000 μαζικές απεργίες. Και τότε έριξαν στην εξουσία τους τότε «χρυσαυγίτες». Και μάλιστα με το πιο δημοκρατικό μέσο: ο ίδιος ο Χίτλερ εκλέχτηκε κανονικά από το γερμανικό λαό.

 Αποτέλεσμα νούμερο 1: 24 εκατομμύρια νεκροί και δεν ξέρω πόσοι τραυματίες και μια Ευρώπη γκρεμισμένη.
Αποτέλεσμα νούμερο 2: δισεκατομμύρια δολάρια στις βιομηχανίες όπλων και «ανοικοδόμησης».
Πείτε μου τελικά ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από όλα αυτά.

Η Χ.Α. είναι ουσιαστικά μια συμμορία από διάφορα κομπλεξικά και αμόρφωτα κωλόπαιδα, που προφανώς είναι απόγονοι δοσίλογων και λαδεμπόρων της κατοχής, αλλιώς δεν εξηγείται τόση απανθρωπιά. Αυτοί που είναι από πίσω τους και τους στηρίζουν όμως, όπως οι τραπεζίτες και οι μεγαλοβιομήχανοι, είναι ο αληθινός κίνδυνος για τις δικιές μας τις ζωές.  Και δε νομίζω να πιστεύει κανείς από εσάς ότι αν τη Χ.Α. δεν την πρόβαλαν τα κανάλια όλη μέρα θα την ήξερε και κανένας. Γιατί μπορεί να είμαστε πρόβατα στη στάνη, αλλά, όταν μια μέρα θα βγούμε από τη στάνη θα είμαστε ελεύθεροι και δε θα φαγωθούμε μεταξύ μας, όπως θέλουν αυτοί να πιστέψουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.